Strka oko ulaznica

Organizator koncerta: ‘U ovom trenutku nemamo više karata za koncert Arctic Monkeysa u Puli‘

Alex Turner

 Jose Manuel Ribeiro
Iako dostupnih karata više nema, koncert još nisu službeno proglasili rasprodanim, no pretpostavlja se da će uskoro to učiniti

Samo što je britanski bend Arctic Monkeys objavio da je počela prodaja karata za njihove koncerte u Turskoj, Hrvatskoj i Češkoj, karte za njihov nastup u Puli već su bile rasprodane.

Naime, karte su nestale u manje od pet minuta.

Bilo da se publika zaželjela rocka, Monkeysa ili naprosto dobre glazbe i zabave, karte su planule u trenu, a fanovi koji nisu bili dovoljno brzi, ostali su bez prilike da ovaj bend is Sheffielda slušaju uživo.

Neki su zbog prilično brzog odlaska svih karata pretpostavljali da se dogodio pad sustava Eventim, na kojem se prodaju karte, no organizatori nam to demantiraju.

"Koncert Arctic Monkeysa u Puli izazvao je zaista veliki interes publike, jer već nakon dvije i pol minute od puštanja ulaznica u prodaju sve su ulaznice bile ili kupljene ili u procesu rezervacije. Naravno, veliki pritisak na Eventim sistem izazvao je i malo dulje čekanje na kupnju ulaznica. U ovom trenutku nažalost nema više dostupnih ulaznica za koncert. Sretni smo zbog ovako velikog interesa i drago nam je da smo prepoznali želje domaće publike. Očekujemo odličan koncert i provod u Puli 16. kolovoza", kažu organizatori koncerta, Charm Music, Vigna PR i AND Production.

Ipak, iako dostupnih karata više nema, koncert još nisu službeno proglasili rasprodanim, no pretpostavlja se da će uskoro to učiniti. Na stranicama Eventima, koji prodaje karte, stoji da su imali povremene poteškoće u autorizaciji kartičnih transakcija, što je isto jedan od možebitnih razloga zbog kojih koncert još nije proglašen rasprodanim.

Inače, karte su se prodavale personalizirano, odnosno s imenom, kako bi se onemogućila njihova kasnija preprodaja. Njihova prodaja nije bila zamišljena u kontigentima, nego su sve stavljene u prodaju odjednom.

Da Hrvati ne propuštaju priliku za dobar rock koncert pokazao je i interes za nastup grupe U2. Te 2009. godine bend je održao čak dva megauspješna koncerta u Zagrebu.
Koncerti Arctic Monkeysa u Istanbulu, Puli i Pragu označit će njihov povratak na pozornicu nakon Tranquility Base Hotel & Casino turneje iz 2019., posljednje godine prije početka pandemije.

Osim u navedenim gradovima, ovaj će rock bend na ljeto nastupati i u Rumunjskoj, Mađarskoj, Švicarskoj, Francuskoj, Španjolskoj te Portugalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:49