AKLEA NEON

Osječka vila ritma predvodnica je nekog novog plemena: ‘Takvi smo - našikani od života!‘

Aklea Neon
 Mislav Mesek
Nova pjesma ‘Shika Shika‘ nastala je u suradnji s producentom Klaadom, s kojim je Aklea već radila na eko himni ‘Zovi ju mama‘

Već je na ovogodišnjoj Dori bilo jasno da je Aklea Neon predvodnica jednog novog plemena. Njezin svježi afro-futuristički hit "Shika Shika" nemoguće je žanrovski svrstati, dok iz zvučnika izlazi bombastična elektronska magija s afro motivima.

O samoj tematici singla Aklea kaže: "Šikati ili našikati znači biti na nekoj drugoj valnoj duljini. Stariji često koriste ovu riječ da bi obezvrijedili alterirana stanja svijesti, ali mi smo neka nova mladež, ceremonijalno pristupamo životu, to nije samo furka. Takvi smo - našikani od života".

Da ova putujuća glazbenica beskompromisno fura svoj film jasno pokazuje majstorski videouradak svjetske produkcije oko kojeg se okupila ekipa kreativaca na čelu s Tomislavom Štefanacem, Markom Pavićem-Marošem i Marinom Nekićem.

"Na snimanju sam hodala po laticama, doslovno, nisam mogla zamisliti bolju ekipu. Htjeli smo prikazati tu važnost plemena. Moji ljudi su intronauti - skupa istražujemo vlastite dubine".

image
Mislav Mesek

Pjesma je nastala u suradnji s Klaadom, producentom elektronske glazbe s kojim je Aklea već uspješno surađivala na eko himni "Zovi ju mama".

"Ovaj put smo umjesto basa u pripjevu dodali didgeridoo, primordijalni instrument, jedan od najstarijih na svijetu čiji duboki zvuk baca u trans. S Klaadom uvijek dođe do ovakvih nestandardnih odluka".

Aklea Neon za kraj dodaje: "Nastavljamo jako jer u proljeće stiže moj debitantski album".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2023 13:56