ŽARIO I PALIO SCENOM

Otišao glazbenik koji je otpjevao velike hitove iz 60-tih, uz njegove pjesme i danas rado plešemo

The Spencer Davis Group
 Profimedia
Glazbenik Spencer Davis, osnivač benda The Spencer Davis Group, umro je od srčanog napada u dobi od 81. godine u svom domu

Legendarni glazbenik Spencer Davis, osnivač benda The Spencer Davis Group, umro je od srčanog napada u dobi od 81. godine u svom domu u Kaliforniji.

Njegov je bend žario i palio glazbenim ljestvicama sredinom 60-tih godina, a njihovi su najpoznatiji hitovi 'Keep on Running', 'Gimme Some Lovin'' i 'I'm A Man'.

Orginalnu postavu grupe koja je osnovana u Birminghamu 1963. činili su Spencer Davis (gitara, vokal), Steve Winwood (vokal, solo gitara, orgulje), Muff Winwood (bas-gitara) i Pete York (bubnjevi).

Bend je bio jako popularan u Njemačkoj, često su ondje nastupali, a za njemačko su tržište snimili i singlicu s dvije pjesme na njemačkom jeziku. Sastav je nastavio djelovati i nakon odlaska braće Winwood 1967. godine, ali više nikad nije doživio uspjeh iz iz ranijih godina.

Njihove pjesme i dalje su vrlo popularne na radio postajama po cijelom svijetu više od pola stoljeća nakon što su snimljene.

'Gimme Some Lovin' doživjela je veliku popularnost i nakon filma The Blues Brothers iz 1980. godine.

image
Steve Winwood, Muff Winwood, Pete York, Spencer Davis (slijeva na desno)
Lfi/photoshot/Avalon Editorial/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 05:41