ZVIJEZDE IZ BRITANIJE

OUTLOOK FESTIVAL Bonobo i Wiley na popisu izvođača najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture u Puli

ZAGREB - Organizatori 11. Outlook festivala najavili su u utorak raznolik i dinamičan popis izvođača na tvrđavi Punta Christo u rujnu ove godine, uključujući neke od najboljih izvođača bass, d’n’b, dub, reggae, grime, hip-hop, jungle i dubstep glazbenih žanrova, te očekuju da će festival, čija su najveće zvijezde britanski glazbenici i producenti Bonobo i Wiley, ove godine posjetiti 15-ak tisuća ljudi iz cijelog svijeta.

Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture vraća se 11. put na hrvatsku obalu od 5. do 9. rujna, a prvi popis izvođača obuhvaća imena kao što su J Hus, Stefflon Don, Kojey Radical, Mist, Madam X, Children of Zeus, AJ Tracey, David Rodigan, Channel One, Andy C, Noisia i Digital Mystikz, navodi se u priopćenju.

Kao i svake godine Outlook će biti otvoren koncertom u pulskoj Areni, i to u srijedu, 5. rujna. Posjetitelje će u festival uvesti će Sir David “RAM JAM” Rodigan MBE koji će s 20- članim Outlook Orchestrom izvesti glazbu koja je obilježila 40 godina karijere tog legendarnog radijskog voditelja.

Maestro ambijentalne glazbe Bonobo uživo će odsvirati svoj posljednji i cijenjeni album Migration, a na popis je dodan i jedan od najutjecajnijih britanskih glazbenika današnjice i kum grimea - Wiley.

U četiri ostala festivalska dana na štinjanskoj tvrđavi zaredat će se nastupi preko 300 izvođača na osam pozornica.

Najavljen je dolazak Britanca J Husa koji izvodi mješavinu rapa i afrobeata, a tu je i kraljica dancehalla Stefflon Don, poznata po vještini slaganja stihova o ženskoj snazi i životu ulice.

Tu su i jaka imena Grimea i rapa: AJ Tracey, Killa P., YGG, Lady Leshurr, Jaykae, Kamakaze, Grandmixxer, Trends i Boylan. I ove godine na pravi način predstavit će se i hip-hop scena, a predvode ju MIST, Melanin 9, Ocean Wisdom, Devilman. Alternativniji i nježniji hip-hop slušat će se na nastupima Fatime, Open Mike Eaglea, MC Miss Red, Goth-Trada, Ryan De La Cruza, Ezra Collectivea i Layfullstopa i Eve Lazarus.

Dub i reggae srce su Outlook festivala od prvog izdanja, a Jah Shaka, Channel One, Iration Steppas, Johnny Clarke i Dub Asante bend te Dub Smugglers samo su neka od imena koji i ove godine održavaju tu tradiciju. Na tvrđavu se penje i prva dama bass glazbe Madam X, zatim Loefah, Jubilee, Commodo, Gantz i Lamont, Kahn, Neek.

Zakinuti neće ostati ni drum’n’bass i jungle zaljubljenici, a za to će se pobrinuti Calibre, Andy C, Dillinja, Doc Scott, Randall, DJ Hype, DJ Storm, Noisia, dBridge, J:Kenzo, FIXATE, Bryan Gee, Kyrist, Riya Lenzman, DLR, ANT TC1, Artificial Intelligence i mnogi drugi. Kao glavna imena dubstep i garage zvuka listi izvođača pridružuju se Digital Mystikz, Silkie, Truth, Kaiju, A/T/O/S, Sicaria Sound, Indiji, Jack Sparrow, Hatcha, Youngsta Joe Nice, Djinn, Egoless N-Type, Silmzee, Darkzy, Skepsis, Notion, Mr Virgo, Bru-C i Lazcru.

Uz već spomenutog Egolessa u prvom valu imena 11. Outook od domaćih i regionalnih izvođača najavljeni su još Filip Motovunski te slovenski Roots In Session i Dub Diggerz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:00