ZBILJSKE VJEŽBE

Ovo će biti ljetni pop hitovi. Doduše, ne bave se dokolicom uz more, teme su druge...

Radio Aktiv

 /Press
Frontmen Branimir Čubrilo je idealist, ali ostavljen na suhom i rezigniran stanjem društva iako iz Radio Aktiva frcaju pitke melodije

Zagrebačko-pulski sastav Radio Aktiv sa zgodno skockanog pop, ska i reggae debija "Grije nas isto sunce" (2012) polučio je hit "Vrtimo se", a sa slično impostiranog drugog albuma "Stvarnost između reklama" (2015) i uspješnicu "Isto sunce". Bilo je na ta dva albuma još "radio aktivnog" štofa, a ima ga i na napokon objavljenom trećem izdanju "Zbiljske vježbe". Tako je i "Svaki tjedan" potencijalni ljetni hit, ali ne o dokolici uz more nego o zamoru monotonijom svakodnevice, a to vrijedi i za "Ima li života prije smrti", "Daleko od svega" i "Neki bolji svijet".

Frontmen Branimir Čubrilo je idealist, ali ostavljen na suhom i rezigniran stanjem društva iako iz Radio Aktiva frcaju pitke melodije koje su Mark Mrakovčić i Damir Trkulja Šiljo ustrojili na razdjelnici new wave popa, ska ritmova, reggae ugođaja pa čak i odsjaja New Ordera i The Curea kad bi ih izvodili sastavi poput Detoura ili Jinxa. Povremeno se čuje i srodnost s grupom S.A.R.S. te s kasnim Hladnim pivom dok odjavni instumental "Proći će" zaziva i podsjećanje na Calexico. Branimir nije zamoran u svojim opservacijama, namjerno je jednostavan i izravan, a Radio Aktiv kvalitetan pop bend kakav je u Hrvatskoj više izuzetak nego pravilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:55