Seasplash

Ovog ljeta festival drum‘n‘ bass, dub i ska glazbe ima novo izdanje "Corona Edition pt. 2"

Reggae Roast
 Seasplash promo
Festival Seasplash odvit će se od 15. do 18. srpnja u Šibeniku, na Martinskoj, koja će ponovno biti postavljena kao covid-free zona

Festival Seasplash prošlog je ljeta postao punoljetan kao jedan od rijetkih festivala koji su se dogodili ne samo u Europi, nego i u svijetu, a i za ovu godinu priprema se novo izdanje pod simboličnim podnaslovom "Corona Edition pt. 2".

Ovo slavlje drum'n' bass, dub i ska glazbe te sound system kulture odvit će se od 15. do 18. srpnja u Šibeniku, na Martinskoj, koja će ponovno biti postavljena kao covid-free zona.

Iz Seasplasha su baš ovih dana predstavili i prvi val izvođača.

Line up predvode Reggae Roast, koji će nastupiti bok uz bok s Natty Campbell. Reggae Roast stekli su reputaciju jednog od najagilnijih UK kolektiva novijeg doba dovodeći reggae glazbu do nove, mlađe publike. Kombinirajući izdavaštvo, organizaciju događaja i vlastiti sound system, dolaze po prvi put na Seasplash Festival zajedno s londonskim MC-jem Natty Campbellom širiti svoje osvještene poruke.

Inner Terrestrials jedan je od najvažnijih punk/reggae/ska/dub bendova s kraja prošlog i početka ovog stoljeća. Novi, peti po redu album "Heart of the Free" izašao je početkom ove godine, a nakon 2013. godine vraćaju se na Seasplash sa svojim aktivističkim pristupom i glasnim porukama protiv establišmenta.

image
Inner Terestrials
Seasplash promo

Billain je široko priznat kao jedan od najistaknutijih producenata drum and bass glazbe. Majstor je auditorne inovacije i s pravom je stekao reputaciju utjecajnog stvaratelja ovog žanra. Njegov debitantski album "Nomad's Revenge" nominiran je za najbolji album godine na British DnB Awards.

image
Billain
Seasplash promo

Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. U 20 godina rada iza sebe imaju pet studijskih albuma i gomilu koncerata, a izdanje "Jamaican Connection" snimljeno je 2020. godine u najboljem studiju na karipskom otočju, Tuff Gongu kojeg je osnovao legendarni Bob Marley.

image
Brain Holidays
Seasplash promo

Slovenski reggae pjevač, glazbenik i producent Tadiman dolazi na Seasplash festival predstaviti svoj prvi samostalni album "Soljahs of Love". Aktivan više od 25 godina na svom glazbenom putovanju, Tadiman je radio kao radijski voditelj, reggae promotor, vođa benda Siti Hlapci, frontmen Makako Jumpa i pjevač u projektu The Ufoslavians.

Mexican Stepper je najpoznatiji meksički dub producent na međunarodnoj sceni. Dio je trećeg vala meksičkih dub aktivista, a značajan je po svom karakterističanom stilu u kojem miješa utjecaj francuskog, UK duba i meksičke glazbe.

Na Seasplashu nastupaju još i Anja G & Dr.Obi, Banana Zvuk, Dirty Hairy, BarabaDub SoundSystem, Homegrown Sound, Dubar Sound, Mefa, Inka, Rasta Altitude Sound, LucyLyu, Belly Full, Groove Playaz, Algoriddim, Grumen, Vexi, Flico i Looney Grandpas, a sigurno će u narednim tjednima biti još nekih iznenađenja.

Ulaznice su na Entriu - ranograbilice za lokalce, odnosno ex-Yu regiju, trenutno su 275 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 16:42