Prema slavnom Goetheovu romanu

PATNJE MLADOG WERTHERA Živa legenda newyorške operne kuće otvara sezonu u Rijeci

 HNK Ivana pl. Zajca
Redatelj najavljuje kliničku dramsko-glazbenu studiju Werthera kao žrtve destruktivnog narcizma koji ne uništava samo njegov vlastiti, nego i živote najbližih mu ljudi

Opernu sezonu riječkog HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak 3. listopada u 19.30 sati otvorit će lirska opera “Werther” Julesa Masseneta, nastala prema slavnom Goetheovu ljubavnom romanu.

Izvedbom će dirigirati Ville Matvejeff, a redatelj je Fabrizio Melano, “živa legenda Metropolitana” koji je u toj slavnoj newyorškoj opernoj kući postavio ili obnovio više od dvadeset opera.

Kako je najavljeno, riječkom “Wertheru” pristupio je kao majstor klasične operne režije, neopterećene raskošnim dekorom i usmjerene na psihološki složene odnose glavnih likova.

Redatelj najavljuje i “upravo kliničku dramsko-glazbenu studiju Werthera kao žrtve destruktivnog narcizma koji ne uništava samo njegov vlastiti, nego i živote najbližih mu ljudi, a posebno Charlotte.”

U ulozi Werthera izmjenjivat će se Aljaž Farasin i Marko Fortunato, u ulozi Charlotte Ivana Srbljan i Wioletta Hebrowska, u ulozi njene sestre Sophie Anamarija Knego i Vanja Zelčić, a u ulozi Alberta Domen Križaj i Dario Bercich.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:02