POVLAČI SE S TURNEJA

Paul Simon unovčio svoje životno djelo i prodao pjesme Sony Music Publishingu

Paul Simon
 Fredrik Von Erichsen/AFP
Bob Dylan je u prosincu prodao svoj katalog s više od 600 pjesama tvrtki Universal Music Group za 300 milijuna dolara

Paul Simon prodao je cijeli svoj katalog pjesama Sony Music Publishingu, pridruživši se nizu starijih glazbenika koji su unovčili svoje životno djelo.

Sony Music Publishing priopćio je u srijedu da sporazum uključuje klasične pjesme od "Bridge Over Troubled Water" do "Still Crazy After All These Years" koje je Simon napisao i snimio tijekom svoje šezdesetogodišnje karijere.

Vrijednost posla nije objavljena.

Simon (79), šesnaesterostruki dobitnik Grammyja koji je 2018. objavio da se povlači s turneja, rekao je u izjavi da je zadovoljan što će Sony Music Publishing biti čuvar njegovih pjesama u narednim desetljećima.

Ova je prodaja posljednja u nizu poslova u kojem su prava na svoja djela u proteklih godinu dana unovčili poznati glazbenici poput Boba Dylana, Stevieja Nicksa, Neila Younga i Carole Bayer Sager. Dylan je, primjerice, u prosincu prodao svoj katalog s više od 600 pjesama tvrtki Universal Music Group za 300 milijuna dolara.

Simon je karijeru započeo još krajem 1950-ih kao folk pjevač zajedno s prijateljem iz djetinjstva Artom Garfunkelom. Dvojac je prije razlaza objavio niz hitova iz 1960-ih kao što su "Mrs Robinson", "The Sound of Silence" i "The Boxer". Simon je u solo karijeri nastavio izdavati hit albume i pjesme kao što su "50 Ways to Lose Your Lover" i "Graceland".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2022 19:18