12. SRPNJA NA KRIŽANKAMA

PIXIES STIŽU U LJUBLJANU Prilika da još jednom doživimo nastup legendi rocka

Pixies na Križankama 2004.

Pixies su svakako jedan od najutjecajnijih bendova alternativnog rocka u povijesti i svaki njihov nastup pruža nesvakidašnje iskustvo glazbenog izričaja koji stapa psihodelične elemente s žestokim rock gitarama i liričnim melodijama. Svoj kultni status izgradili su već 80-ih godina te utjecali na cijeli niz bendova koji su obilježili nadolazeća desetljeća u povijesti rocka (Nirvana, Radiohead, Blur...)

U sklopu svjetske turneje Pixies stižu u Ljubljanu, gdje će održati koncert na Križankama 12. srpnja u organizaciji ŠKUC-a Ropot i Kina Šiška.

Kao i zadnji put kad smo ih imali prilike gledati na INmusic festivalu 2014., od ekipe koju čine Joey Santiago (gitara), Black Francis (gitara & vokal), David Lovering (bubnjevi) i Paz Lenchantin (bas) ne može se očekivati ništa manje od nezaboravnog koncerta.

Iz najave se doznaje da Pixies imaju 90 pjesama spremnih i uvježbanih za nastup, a koje će od njih odabrati - odlučuju u posljednjim trenucima prije svakog koncerta.

Kao predgrupa će nastupiti mladi slovenski bend Koala Voice koji se sa svojom mješavinom rocka, popa, diska i punka brzo probija po europskim pozornicama, pa se od njih trenutno s pravom puno očekuje. Na Križankama nastupaju uoči objave svog drugog albuma koji producira Danton Supple (radio s Coldplay, Morrisseyem i Patti Smith).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:40