Slowthai

Pjesme su mu zvučale kao reportaže iz noćnog provoda za talog britanskog društva, no omekšao je

Kontroverzni Slowthai
 Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
Dojam je i da je na novom albumu "Tyron" previše pazio kako će se dojmiti nakon što se pijan osramotio na dodjeli NME Awardsa

Kad se na debiju "Nothing Great About Britain" englesku Kraljicu usudio nazvati pizdom i usput obračunati s Teresom May i Borisom Johnsonom, bilo je jasno da je slowthai, tada 24-godišnji Britanac irsko-barbadoškog porijekla iz brojne i siromašne obitelji, ispljunuo jedan od najboljih albuma 2019., proizašao iz naslijeđa Sex Pistolsa, The Specialsa i The Streetsa.

Ovitak na kojem je stajao okovan za srednjovjekovni drveni stup srama, podignut ispred nebodera nekog bezličnog predgrađa, bio je jednako rječit kao i njegove pjesme koje su zvučale poput novinskih reportaža iz noćnog provoda po bircevima za talog britanskog društva. U međuvremenu je slowthai prosperirao i postao slavan, ali pubove je zatvorio lockdown i koncerata nigdje na vidiku, a omekšala je i oštrina njegovog, za mnoge otrovnog jezika.

Ipak, ako više i nije Johnny Rotten britanskog rapa, i dalje je dojmljiv u opisima (britanskog post-Brexit) svagdana, a to sugerira i naslov albuma "Tyron" jer pravo ime tog momka je Tyron Frampton. Gosti poput A$ap Rockyja s jedne i Jamesa Blakea s druge strane su balast, ali jest pametno što je slowthai i u streamingu novi album podijelio na tvrđu, grime A (CAPS LOCK) i nježniju, rap-baladerskiju B (lower-case) stranu, no dojam je i da je previše pazio kako će se dojmiti nakon što se pijan osramotio na dodjeli NME Awardsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:30