ALTERNATIVNA SCENA

PLOČNIK Pogledajte najave događanja kroz veljaču u dnevnom boravku grada Zagreba

Nakon kratke pauze u siječnju, za vrijeme koje je osvježio svoje zidove i dobio nove detalje u interijeru, Pločnik spreman ulazi u veljaču. Pripremaju se neki novi programi, ali i oni već uhodani. Više detalja pročitajte u nastavku

Predstavljanje mladih glazbenih imena kroz projekt Nova scena

Nova Scena je projekt pokrenut od strane inicijative Iza Scene kako bi se na redovitoj mjesečnoj bazi zagrebačkoj publici predstavljalo nova i perspektivna imena koja su se pojavila na sceni bez obzira o glazbenom žanru kojim se bave. Ideja je mladoj generaciji pružiti mjesto i okvir gdje bi mogli kroz organizaciju vlastite večeri zajedničkim snagama kreirati klupski sadržaj te svoj rad prezentirati publici. Sama večer održavat će se istim danom kao i tribine "Iza scene" kao paralelno događanje, ujedno i "after party" tih tribina.Ove večeri predstavljamo trojicu mladića koji su svoje DJ korake započeli u KSETu. To su redom: Lucijan Luka Hančić, Ante Mucić i Fran Mladar. Iako je svaki od njih zaljubljenik u svoj žanr, ovom prilikom će house, dnb i funk pronaći zajednički jezik.

Srijeda, 1.2., program traje od 22 do 02. Pridružite se Facebook eventu. Više pročitajte ovdje.

Volumen

Ovog četvrtka, 2. veljače, u Pločnik nam stižu članovi kolektiva Volumen: glazbeni entuzijasti i strastveni kolekcionari vinila, u bassovitom mixu pretežito naslonjenom na dubstep i dub, uz istovremeno štovanje ostalih žanrova i podžanrova okupljenih pod zajedničkim nazivnikom “sound system” kulture.

Dame i gospodo, ploče za vas ove večeri biraju: SAPLEO, PUDLICA i INKA.

Od 22 do 02, ulaz je slobodan. Pridružite se Facebook eventu.

Novi ChilliBar s Val Vasharom

Punker iz Zadra, Val Kurtin, poznat diljem Europe, a i šire kao DJ Val Vashar, predstavit će nam na ChilliBaru svoju downtempo stranu. DJ Val Vashar je dugogodišnji pripadnik hrvatske underground psytrance scene. Danas je uglavnom orijentiran na progressive zvuk, no bez obzira koji stil pušta zajednički nazivnik je uvijek psihodelija. U pristupu glazbi naglašena je njegova old school D.I.Y. filozofija i punk as fuck stav. Kao label DJ surađuje sa izdavačkim kućama Zenon Records i Glitchy.Tonic.Records. Uz gomilu manjih ili većih partija tokom godina svirao je na raznim festivalima kao što su UWOG, Boom, MoDem, Freqs Of Nature, Hadra, OZORA, Lost Theory, itd. Iako iza sebe ima gomilu projekata, spomenimo samo Ministarstvo Psihodelije, trenutno aktivno radi samo u organizaciji najvećeg hrvatskog psytrance festivala MoDem.
Životni moto: bolje izgoriti nego izblijediti!

Srijeda, 8.2, od 22 do 02. Pridružite se Facebook eventu, a više pročitajte ovdje.

Treće izdanje večeri za stiskanje

Prva dva izdanja Stiskavca naišla su na oduševljenje prisutnih. Stoga te ovom prilikom za pultom očekuje kombinacija dosadašnjih domaćina; dame i gospodo, prijateljice i prijatelji, ove večeri glazbu za stiskanje za vas biraju: Muzika za dobar đir i Danny Black.Iz povjerljivih informacija doznajemo da istovremeno jedan od domaćina slavi rođendan, doznaj tko, čestitaj, pokloni i zapleši!

Petak, 10.2., od 22 do 02, ulaz slobodan. Pridruži se Facebook eventu, a više pročitajte ovdje.

Ovog Valentinova ostavite srce na Pločniku

Ovog Valentinova oduprite se opresivnoj šlapi najstresnijeg izmišljenog blagdana. House Of Flamingo poziva vas na S.R.C.E. – podjednako sladunjavu „proslavu“ dana ljubavi i zaljubljenih kao i onih koji uz smijeh žele zaboraviti na zadnju veliku pogrešku u svom životu. Posebno za ovu priliku HoF tranđeli simboličnog naziva S.R.C.E. – Spazam Orgazam, Roxanne, Colinda Evangelista i Entity solo nastupe zamijenit će nikad izvedenim duetima inspiriranima klasičnim i suvremenim ljubavnim pričama. Sve prisutne prostrijelit će uspješnicama pop kulture i brodvejskih pozornica poput Kupidove strijele: u čušpajzu ljubavi, mržnje, scissoringa, slatkih odvratnoća, tinejdžerske zaluđenosti i romantičnih tragedija. Kao pojačanje ove ljubavne fantazije pridružit će im se i baby tranđeo Lana Galore. Uz ljubavne napitke koje spremamo, Valentinovo u Pločniku dokazat će vam da nije važno jeste li s kim, već s kim ste i gdje. Neka to bude na udarima smijeha, glamura i sirovih strasti pod svjetlima reflektora u Pločniku. ;)

DRESSCODE: We're gonna dress you up in our love. Donje rublje je opcionalno. Perike će vam svakako odletjeti ako ih ne pričvrstite.

Utorak, 14.2., od 22 do 02, ulaz je slobodan. Pridružite se Facebook eventu, a više pročitajte ovdje.

I dalje se možete prijaviti na DJ radionicu by DJ Venom

DJ radionica obuhvaća sve oblike modernog miksanja glazbe, počevši od odabira glazbe, beatmatchinga, digitalnog dj-inga (CD player, računalni programi (traktor & serato) i MIDI kontroleri, koncept loopa, korištenje loop sekvencera, efekti te njihova upotreba) pa sve do turntablisma i natjecateljskih disciplina kao što su beat juggling, scratch i stvaranje rutina. Na radionici postoji više DJ pultova tako da svaki polaznik radi individualno i napreduje neovisno o grupi. Glazbeni pravac i žanrovska opredjeljenost nisu bitni za upis na radionicu. Prijave i upiti na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 095 5625 868.

Posjetite PDV Records x Merchandise na katu Pločnika

U sklopu konceptualnog prostora Pločnik, na prvom katu nalazi se PDV-ov dućan s pločama, te raznim pratećim arsenalom vezanog uz vinilnu kulturu i DJ opremu. Od šarolikih žanrova, te izvođača u ponudi iz punk, HC, dub, reggae, rock, techno, house, bass i srodnih kretanja, zasigurno će se naći ponešto za zadovoljavanje ukusa svih audiofilnih uživatelja. Veselimo se posjeti, druženju, pitanjima i svemu što vam padne na pamet jer uz glazbu je sve lakše. Osim nosača zvuka u ponudi se nalazi i široka lepeza opreme za zaštitu vinila i gramofonske opreme.

PDV je nova izdavačka etiketa pokrenuta od strane Pozitivnog ritma, koji je domaćoj i široj javnosti postao uglavnom prepoznatljiv po rezultatima u organizaciji festivalskih i klupskih dogadjanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:06