VINKO ĆEMERAŠ

Pobjednik posljednjeg The Voicea, od peta do kačketa, osvaja simpatije i na debi albumu

Vinko Ćemeraš
 Universal Music Croatia
Ostaje dojam da je "Na putu" više pokazna vježba nego posve prepoznatljiv i suveren album

Vinko Ćemeraš glasom, osobnošću i kačketom osvojio je simpatije i srca gledatelja posljednjeg hrvatskog izdanja The Voicea, no jedno je pjevati obrade poznatih pjesama u talent-showu, a nešto posve drugo započeti i ostvariti čvrstu i dugotrajnu izvođačko-autorsku karijeru. Zvijezda repatica je iz sličnih TV natječaja bilo i prije njega, ali jedino je Natali Dizdar trajnije zasjala na hrvatskom glazbenom nebu.

Njegov debi album "Na putu" - sačinjen od dvije vlastite skladbe, nekoliko pjesama iz pera i nota Aljoše Šerića, obrade Dvornikove "Pelin i med", live dueta "Pinokio" Psihomodo Popa, ovdje izvedenog s njegovim The Voice mentorom Gopcem - ukazuje da je Vinko na dobrom putu da pažnju publike zadrži na sebi i nakon što su se ugasile kamere i reflektori TV showa koji ga je lansirao u medijsku orbitu.

Njegov glas je istodobno jak i nježan, tehnički neupitan i prilično emotivan, a "Na putu" album kojim Vinko potvrđuje da se lako snalazi baladama koje odaju Aljošin rukopis, pop pjesmama koje bi se mogle dopasti i publici Gibonnija i Massima, ali i rock skladbama s daškom gospela i bluesa. Iskusni i vješti producent Skansi uspio je sve pjesme uvezati u skladnu cjelinu, ali ostaje dojam da je "Na putu" više pokazna vježba nego posve prepoznatljiv i suveren album. Vinko je još na putu da pronađe svoje ja, ali smjer definitivno nije pogrešan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:57