AUDIO TEASER

'POMAKNUTA' JAZZ SKUPINA CHUI U SURADNJI S JOSIPOM LISAC Zajedno su snimili pjesmu, poslušajte kako zvuči

 Vanja Vučinić

Grupa Chui, čiji je treći album 'Third Sun From The Stone' (2015.) na većini top lista hrvatskih radio stanica bio proglašen domaćim albumom godine, nakon odlaska na najveći europski showcase festival Noorderslag Eurosonic vraća se na pozornice zagrebačkih klubova, a prvi put ove godine nastupit će 26. siječnja u klubu Vinyl.

Na Noorderslag Eurosonic festivalu Chui su premijerno predstavili novu postavu te su prvi put nastupili kao kvartet. Novu, četveročlanu verziju postave sada čine Vojkan Josić (saksofon), Toni Starešinić (klavijature) te novi članovi Konrad Lovrenčić (bas gitara) i Ivan Levačić (bubanj) na mjestu bivšeg bubnjara Janka Novoselića koji se odlučio u potpunosti posvetiti svom bendu Kozomodrum.

Ivana Levačića mnogi će prepoznati i kao člana bendova ABOP, Kries, Pridjevi i Mayales, dok Konrada već godinama slušamo u grupama Elemental, Kries i Tobogan.

Dosadašnji bubnjar Chuia Janko Novoselić još jednom će za kraj zasvirati s Chuievcima, na posebnom koncertu benda i Jazz orkestra HRT-a koji će se održati u ožujku ove godine.

I, šećer na kraju – grupa Chui snimila je singl s legendarnom glazbenom divom Josipom Lisac. Singl 'Tebi putujem' napisali su Željka Veverec i Toni Sterešenić, par koji zajedno djeluje u grupi Mangroove.

Singl i video bit će objavljeni u veljači ove godine, a do tada poslušajte audio isječak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:36