‘MAMA, JA SAM LEGENDA‘

‘Popstar, zvijezda ispod Sljemena‘... pogledajte novi spot iza kojeg stoje BUNTAI i KUKU$

BUNTAI i KUKU$

 /Ana Cindrić
Ovom pjesmom Buntai nastavljaju najavljivati svoj četvrti po redu studijski album ‘Dogma‘. Ušli su i u Top 10 domaćeg Youtube Trendinga

Zagrebačke trap grupe BUNTAI i KUKU$ donose još jedan zajednički singl. Četiri godine nakon što su predstavili pjesmu “Roxtar”, objavili su novu pjesmu zaraznog refrena - “POPSTAR” (Popstar, popstar, nikad nemam vremena/Popstar, popstar, pijem u ponedjeljak/Popstar, popstar, zvijezda ispod Sljemena/Popstar, popstar, mama, ja sam legenda...) zajedno s pratećim videospotom i ubrzo ušli i u Top 10 domaćeg Youtube Trendinga.

Novi singl autorski potpisuju Yung Bude (Jakov Budić) i Dipsi (Dorian Brezak) iz skupine Buntai, zajedno s članovima kolektiva KUKU$, za produkciju su zaslužni Mihovil Šoštarić - Lockroom i Roko Bekavac - Traposlavia, dok iza pratećeg videospota redateljski stoje Luka Matković, Ana Cindrić i Yung Bude.

Ovom pjesmom Buntai nastavljaju najavljivati svoj četvrti po redu studijski album, naslovljen “Dogma”, čija objava se očekuje na jesen ove godine, pod okriljem diskografske kuće yem. S novog izdanja već su ranije predstavili najavni singl “Demoni”. Kako su otkrili na svom Instagramu, novi album donosi ukupno 11 pjesama i gostujuća imena kao što su Sjena, Palac, Baks, mrzimteluka i drugi.

Zagrebačka trap grupa BUNTAI dio je domaće glazbene scene od 2015. godine, a u vrlo kratkom roku postali su jedni od vodećih glasova svoje generacije. Iza sebe imaju već tri studijska albuma, a njihove pjesme neizostavne su himne gen-z publike, poput “Njen svijet”, “Antun Bauer” i “Nacrtana”, kao i već spomenuta “Roxtar” s KUKU$-om.

Publiku iz godine u godine osvajaju i energičnim nastupima te su se do sada istaknuli kao izvrsni live-izvođači, što su pokazali diljem regije, a potvrdili i u veljači 2022. godine na svom prvom samostalnom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, koja je bila dupkom ispunjena njihovom vjernom bazom publike.

S novim singlom nastavljaju predstavljati svoj unikatan spoj glazbenog stila i umjetničkog izričaja, što ih je korak po korak dovelo do jednih od najistaknutijih novih imena domaće glazbene scene. Pjesma “Popstar” dostupna je u digitalnom obliku na svim streaming servisima, kao i u domaćem radijskom eteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:21