MAJSTORSKI CIKLUS

‘Popularni program dušu dao za široki auditorij koji je zdušno i dugotrajno aklamirao orkestar i maestra...‘

Ivan Repušić, Simfonijski orkestar HRT-a

 /Jasenko Rasol
Simfoničari predvođeni Repušićem svirali su Richarda Straussa, Blagoja Bersu, Bedricha Smetanu te Felixa Mendelssohna Bartholdyja

Tko je bio zaslužan za prepuni Lisinski na posljednjem ovogodišnjem koncertu Majstorskoga ciklusa Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije u četvrtak 14. prosinca? Publika koja se solidarizirala s javnim apelom glazbenika za boljim materijalnim i drugim uvjetima rada ili dvojica u svijetu proslavljenih hrvatskih umjetnika? Svejedno, tek bilo je lijepo doživjeti atmosferu koju su ostvarili Simfoničari predvođeni Ivanom Repušićem uz sudjelovanje svjetskoga hornista Radovana Vlatkovića u programu nazvanom "Moja domovina". Svirali su se " Hebridi" Felixa Mendelssohna Bartholdija, Koncert za rog Richarda Straussa, "Sunčana polja" Blagoja Berse i "Vltava" Bedricha Smetane.

Popularni program dušu dao za široki auditorij koji je zdušno i dugotrajno aklamirao orkestar i 44. godišnjeg maestra, najmlađeg hrvatskog dirigenta koji se nakon svog prerano preminulog profesora Vjekoslava Šuteja pozicionirao na ugledna ravnateljska mjesta europskih orkestara i opera. A 61-godišnjeg Radovana Vlatkovića već nekoliko desetljeća prati glas jednog od najvećih svjetskih virtuoza na rogu i vrsnoga pedagoga. Obojica su dala izniman koncertantni sjaj Simfoničarima HRT-a, a brojnoj publici dobar razlog za ovacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:53