STALO JE SRCE

Posljednji Đoletovi sati: ‘Liječnici su plakali dok su se grčevito borili da ga vrate u život‘

Đorđe Balašević
 Danijel Soldo/Cropix
Čim je Balašević stavljen na respirator, otkucaji srca pali su mu ispod 50 u minuti

Đorđa Balaševića izdalo je srce, a ni respirator, ni veliki napori liječnika iz Kliničkog centra Vojvodina nisu pomogli legendarnom kantautoru, piše Kurir.

Balašević je do prekjučer ujutro bio relativno stabilan na odjelu intenzivne njege Infektivne klinike KCV i plan liječnika navodno je bio da ga premjeste na covid odjel Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Međutim, Balaševiću se stanje naglo pogoršalo i on je intubiran na Infektivnoj klinici. No, čim je stavljen na respirator, otkucaji srca pali su mu ispod 50 u minuti.

- Liječnici su mu odmah ugradili pacemaker, ali, nažalost, nakon pola sata srce je stalo. Sat i pol vremena pokušavali su ga reanimirati. Radili su elektrošokovi, davali su adrenalin, pokušavali su ga spasiti i plakali dok su se borili za njegov život...ali spasa nije bilo. Ravna linija nije se pomicala. Iako je svima bilo jasno da su ga izgubili, nisu odustajali. Dodavali su i dodavali adrenalin, ali na kraju su morali stati. Plakali su još satima nakon toga, izjavio je neimenovani izvor za Kurir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:19