PROBA U TUNELU

Poslušajte kako zvuči tradicionalna balkanska glazba koju izvodio trio entuzijasta

Ervin Omerović, Ivan Latin i Vedran Gospodarić
 Damjan Tadic/Cropix
"Nitko od nas nije profesionalni glazbenik, no bili smo već po nekim glazbenim sastavima", rekao je jedan od pjevača

- Nakon posla smo popili par piva u obližnjem kafiću i održali javnu probu, sasvim spontano - rekao je jedan od članova vokalnog tria kojeg je ovog popodneva u gornjogradskom Tunelu Grič dok pjevaju snimio fotoreporter Jutarnjeg lista Damjan Tadić.

Vedran Gospodarić, Ervin Omerović i Ivan Latin dio su vokalnog sastava koji još nema ime, a izvodi tradicionalnu balkansku glazbu.

Za današnju javnu probu odabrali su poznati zagrebački tunel, koji im, kako kažu, odgovara zbog akustike.

- Nitko od nas nije profesionalni glazbenik, no bili smo već po nekim glazbenim sastavima. Nalazimo se kada možemo, tijekom našeg slobodnog vremena, i izvodeći tradicionalnu balkansku glazbu, od Crne Gore i Srbije do Bosne i hrvatskih, odnosno, istarskih melosa koji su nam posebno zanimljivi - rekao je Vedran, inače skiper koji baš sutra odlazi na putovanje brodom.

Ovaj vokalni trio započeo je s probama još prije pojave epidemije koronavirusa, no popuštanjem mjera i dolaskom ljeta krenuli su organizirati probe sve češće i to na javnim prostorima.

Ističu da im je cilj održavati tradiciju, nastaviti uživati u probama te skorim nastupima, širiti svoj ansambl, a čak i izrađivati tradicionalne instrumente koji su neizostavni dio glazbe koju izvode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:27