U TVORNICI KULTURE

Povodom proslave malog jubileja, organizatori Rock&Off nagrade najavili još jedan najbolji tulum u gradu

Dodjela Rock&Off nagrade

 Matej Grgić
Ova platforma dala je doprinos glazbenicima u predstavljanju njihove virtuoznosti i talenata široj javnosti

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off najavila je mali jubilej, odnosno peto izdanje. Dodjela nagrada, koja je od prvog izdanja izazvala veliki interes javnosti i struke, održat će se u zagrebačkoj Tvornici kulture 3. veljače 2023. godine.

U prve četiri godine nagrada Rock&Off postala je relevantna izvođačima i široj javnosti jer je izrasla u rock&off platformu iz koje je proizašlo nekoliko projekata:

image

Dodjela Rock&Off nagrade

Matej Grgić

- Mala škola Rock&Off novinarstva, koja upoznaje mlade buduće novinare s ključnim pojmovima rock&off novinarstva uz veliku pomoć iskusnih mentora;

- Skener - pregled mjesečnih izdanja iz rock&off svijeta te godišnji podsjetnik svih albuma i singlova;

- Rock&Off radio koji emitira 24/7 hrvatsku rock&off glazbu uz prateće glazbene emisije koje su dostupne na internetu i Iskon TV-u;

- Dvije Rock&Off turneje, koje u manje gradove diljem Hrvatske s izgrađenom rock&off infrastrukturom od lipnja do listopada dovode nominirane izvođače u kategoriji Veliki prasak godine aktualnog izdanja Rock&Off-a (više od 30 koncerata);

- Veliki Glazbeni Rock&Off kviz powered by Iskon koji je u pola godine okupio više od 2000 sudionika u Tvornici kulture, pronio znanje o rock&off glazbenicima i bogato nagradio dobitnike.

image

Rock&Off nagrada

PROMO

Nagrada Rock&Off je od 2018. godine nagradila niz izvođača u kategorijama Albuma godine, Pjesme godine, Velikog praska godine, Koncertnog nastupa godine, Nagrade publike, Rock&Off izvođača godine, Electro&Off izvođača godine, Rap&Off izvođača godine, Jazz&Off izvođača godine te Pop&Off izvođača godine.

- Iznimno smo ponosni što već slavimo mali jubilej ove nagrade te zahvalni brojnim glazbenicima i drugim dionicima glazbene industrije koji imaju riječ hvale za ovaj projekt. Vjerujemo da je ova platforma dala doprinos glazbenicima u predstavljanju njihove virtuoznosti i talenata široj javnosti te da su glazbeni novinari iz žirija napravili dobar odabir svake godine. Za petu godinu pripremamo neka dodatna iznenađenja, ali najvažnija stvar je proglasiti najbolje po odabiru glazbenih novinara uz sjajnu produkciju i atmosferu. Vidimo se u Tvornici kulture - rekli su organizatori.

Centralna dodjela nagrada Rock&Off od samih početaka slovi kao "najbolji tulum u gradu", a kako bi zadržali taj status organizatori su najavili nekoliko iznenađenja u Tvornici kulture u veljači sljedeće godine.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 12:11