BABY LASAGNA I U LISINSKOM

Poznati engleski pijanist publiku oduševio svojom glasovirskom improvizacijom pjesme ‘Rim Tim Tagi Dim...‘

Wayne Marshall
 

 Ivana Grgic/Cropix
Program se sastojao mahom od glazbe Georgea Gershswina, a dirigirao je i svirao glasovir ugledni glazbenik Wayne Marshall

Publika ciklusa Subotom u Lisinskom velikim je pljeskom popratila dolazak na podij Slovenske filharmonije, a ovacijama ispratila izvanredne susjede.

Zanimanje za njihov nastup bilo je to veće jer se program sastojao mahom od glazbe Georgea Gershwina, a dirigirao je i svirao glasovir ugledni engleski dirigent, pijanist i orguljaš Wayne Marshall, starijoj publici poznat kao član međunarodno poznatog glasovirskog dua s našim pijanistom Mladenom Janjaninom.

image
Ivana Grgic/Cropix

U programu složenom od Gershwinovih skladbi Rapsodije u plavom, Druge rapsodije za glasovir i orkestar te Simfonijske slike iz opere "Porgy i Bess", kojima su se pridružile još i "Alborada del gracioso" Mauricea Ravela i Tri varijacije iz baleta "Francy Free" Leonarda Bernsteina, orkestar je pokazao svu snagu velikog i moćnog ansambla. Kompaktnost zajedništva, pojedini izvrsni solo istupi, punoća blistavog zvuka, karakteristike su koje odlikuju Slovenske filharmoničare, a u ovome slučaju i stil izvedbi, koji je diktirao nadasve muzikalan i raspoložen Marshall, preciznom gestom, bujnim temperamentom i muzikalnosti, i kao dirigent i kao pijanist.

image
Ivana Grgic/Cropix

Bila je to "Amerika nesputanog ponašanja i koktel energije" kako je zapisano o Drugoj rapsodiji, ali i Amerika jedne od najsuptilnijih opera "Porgy i Bess" nastale 30-tih godina 20. stoljeća. Marshall se pokazao i sjajnim zabavljačem vještom glasovirskom improvizacijom pjesme "Rim Tim Tagi Dim..." našeg eurovizijskog predstavnika Baby Lasagne, na veliko veselje publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 18:24