RASPRODANA TURNEJA

Pravo je ludilo zavladalo na koncertu grupe Joker Out, gostovao je i unuk Ringa Starra

Joker Out Hamburg

 /Vita Orehek
Uz novu glazbu već su poznati i datumi nekih od festivalskih nastupa ovog ljeta, među njima su Sea Star i EXIT

Prva velika europska turneja grupe Joker Out, serija koncerata pod nazivom "See You Soon" odvela ih je u 13 zemalja u kojima ih je na 22 koncerta vidjelo više desetaka tisuća fanova. Slovenski Joker Out čine Bojan, Kris, Jan, Nace i Jure.

"See You Soon" počeo je s dva koncerta u Finskoj 2. i 3. marta, a nastavio se u Estoniji, Latviji, Litvi i Poljskoj. Nakon trijumfalnog nastupa u Krakowu bend je krenuo put Njemačke u kojoj su na ovom touru svirali čak pet puta – u Berlinu, Leipzigu, Hamburgu, Kolnu i Munchenu. Već tradicionalno jake fan baze dodatno su se pojačale svirkama u Švedskoj i Norveškoj. Uslijedio je nizozemski Utrecht s nastupom u dvorani Tivoli Vredenburg kapaciteta 2000 ljudi te premijerne Francuska (Pariz) i Belgija (Antwerp) nakon čega su oduševili publiku u talijanskom Milanu i Padovi. Nakon uskršnjih praznika za furiozni finiš Joker Out čekale su prepune dvorane u kojima se stvarala glazbena povijest - londonski O2 Shepherd‘s Bush Empire i Academy u Manchesteru, dok je za sam kraj ostavljen za St. Lukes u Glasgowu. Na putu dužem od 7000 km bend je nastupio s nizom gostiju. Na pozornici Shepherd‘s Busha u hitu "Umazane misli" i drum battleu s Jurom pridružio im se unuk Ringo Starra Louie Starkey, ali najveći dio turneje je prošao mladi kantautor JC Stewart i grupa Hearts.

image

Joker Out Krakow

/Vita Orehek
image

Joker Out Estonija

/Vita Orehek

Nakon 2023., internacionalnog proboja na krilima megahita "Carpe Diem" (koji je uhvatio zlatnu ploču za 2 milijuna streamova u Finskoj), tjednima unaprijed rasprodane dvorane Stožice, singla s novog albuma i potpisa ugovora s agencijom Wasserman Joker Out u 2024. ušli su još jače.

Predstavljena je pjesma "Everybody‘s Waiting", još jedan singl s nadolazećeg albuma, a grupa je i tijekom daleko najvećeg toura svoje karijere uživo isprobavala još novih pjesama ("Šta bih ja" i "Bluza"). Sve one naći će se na trećem studijskom albumu. Nasljednik izdanja "Umazane misli" i "Demoni" planiran je za septembar ove godine.

Uz novu glazbu već su poznati i datumi nekih od festivalskih nastupa ovog ljeta, među njima su Sea Star (23. – 26. svibnja Umag, Hrvatska), EXIT (10. – 14 srpnja, Novi Sad, Srbija) i Sziget (7. – 12. kolovoza, Budimpešta, Mađarska).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:53