TUŽNA DODJELA

Predsjednik Josipović dodijelio posthumne Porine Vjekoslavu Šuteju i Darku Glavanu

Zagreb, 010310.Institut hrvatske glazbene industrije posthumno je dodjelio Diskografsku nagradu Porin za zivotno djelo maestru Vjekoslavu Suteju i Darku Glavanu. Nagrade su u HNK-u dodjelili predsjednik RH Ivo Josipovic i ministar kulture Bozo Biskupic.Na slici Sinisa Skarica, Ivana Sutej s kcerkicom Emom i sinom Niksom, predsjednik Ivo Josipovic, ministar Biskupic, Danijela Glavan, gradonacelnik Milan Bandic.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matic / CROPIX

Vjekoslavu Šuteju i Darku Glavanu, dvojici velikana koji su svaki na svoj način zadužili hrvatsku glazbu, danas su u Hrvatskom narodnom kazalištu posthumno dodijeljeni Porini za životono djelo.

Priznanje Inistituta hrvatske glazbene industrije obiteljima pokojnika predali su predsjednik Ivo Josipović i ministar kulture Božo Biškupić. Šutejevog Porina preuzela je njegova supruga Ivana, a Porin dodijeljen preminulom kritičaru dodijeljen je u ruke njegove supruge Danijele.

Dirigent Vjekoslav Šutej preminuo je krajem 2009. godine nakon duge borbe s leukemijom, dok je Darko Glavan ljetos tragično nastradao nakon koncerta u Varažidnu kada ga je u mrklom mraku pregazio fotograf Mario Novak, fotograf kojemu je Glavan svojedobno napisao i predgovor za izložbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:32