Zoran Predin

Predstavio nove albume ‘Gastarbarbajter trubadur‘ i ‘Takšnih več ne delajo‘

Promocija novog albuma kantautora Zorana Predina ”Gastarbajter trubadur” i ”Takšnih več ne delajo” u Lisinskom: Klaudija Čular, Hrvoje Horvat, Zoran Predin i Pero Glavinić

 Biljana Blivajs/Cropix
Posebnost albuma je da se u fizičkom obliku nalaze se samo kao vinilno izdanje. Koncert u Lisinskom održat će 3. ožujka 2022.

Zoran Predin, legendarni kantautor, rock glazbenik i pisac, predstavio je albume "Gastarbajter trubadur" i "Takšnih več ne delajo" na press konferenciji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Posebnost ovih albuma je to što su objavljeni na hrvatskom i slovenskom jeziku, a u fizičkom obliku nalaze se samo kao ekskluzivno vinilno izdanje, što je rijedak takav primjer u modernoj diskografiji. Hvalevrijedna izdanja prigodno su objavljena uoči koncerta u Lisinskom koji će se održati 3. ožujka. Taj će koncert ujedno obilježiti točno dvije godine koliko je prošlo od Zoranovog rasprodanog koncerta u Lisinskom kada je proslavio 40 godina uspješne karijere.

Na albumu "Gastarbajter trubadur" nalaze se već poznati singlovi poput "Čarape ispod sandala", "Bez tragova i sjene", "Gastarbajter trubadur" i "Pjesma o novoj zvijezdi", a iste pjesme u slovenskoj verziji objavljene su na albumu "Takšnih več ne delajo". Glazbu, tekst i aranžman potpisuje sam Zoran, koji je na press konferenciji otkrio inspiraciju za naziv i koncept albuma: "Zadnjih godina nastupam više po regiji i svijetu nego doma. U tom duhu je taj gastarbajter trubadur jer gdje god sviram i pjevam, tu je moj dom. Jedino mi je drago što ne moram nositi pajkice kao što su to pravi trubaduri nosili."

Urednica Klaudija Čular dala je uvodnu riječ i opisala izgled vinila, "Zanimljivost je i da oba vinila imaju različite omote, a za likovno oblikovanje zaslužna je kćer Zorana Predina, Zarja Predin." Kada na slovenskoj verziji vinila pogledate kroz ključanicu na omotu, unutra vas čeka četiri-pet malih prinčeva, odnosno fotografija Zorana i pratećeg sastava. O samom stvaranju na dva jezika, što albume čini posebnim, Zoran je rekao: "Zapravo sam većinu pjesama prvo napisao na hrvatskom jeziku pa sam za slovenačke napisao neke nove stihove."

Ulaznice po cijeni od 120 kn, 150 kn, 180 kn i 210 kn se mogu kupiti na blagajni Lisinskog i online

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:11