KUM PUNKA

PREMINUO BUBNJAR RAMONESA Tommy Ramone bio je posljednji originalni član pionira punka

Tommy Ramone, posljednji iz originalne postave američke punk skupine The Ramones, umro je u 62. godini u New Yorku, objavljeno je na službenoj Facebook stranici grupe.

- Tužni smo što vam moramo priopćiti da je originalni bubnjar Ramonesa, Tommy Ramone (Erdelyi), danas, 11. srpnja 2014. godine, preminuo.









Američki mediji pišu da je umro na odjelu za palijativnu skrb bolnice u kojoj se liječio od karcinoma na žučnom kanalu, piše BBC.

Bubnjar kultnih Ramonesa, rođen kao Thomas Erdelyi u Mađarskoj stigao je u Sjedinjene Države pedesetih godina. Ramonese je s trojicom prijatelja iz srednje škole osnovao 1974. godine. Smatra ih se pionirima punk-rocka.

Kada su osnovani Ramonesi, Tommy je Johnnyja Cummingsa, kasnije Johnnyja Ramonea angažirao kao gitarista, a sam je u grupi bio bubnjar od 1974. do 1978. te koproducent prvih triju albuma.

Svi članovi banda odlučili su promijeniti prezimena u Ramone. Prije Ramonesa Tommy je bio pomoćnik u produkciji albuma Band of Gypsys Jimija Hendrixa.

Tommy je bio posljednji živi član skupine jer su Joey, Dee Dee i Johnny Ramone umrli u roku od nekoliko godina poslije raspuštanja sastava (2001., 2002. te 2004.)

Njihovi hitovi I Wanna Be Sedated i Blitzkrieg Bop, među ostalima su im 2002. omogućili ulazak u Rock and Roll Kuću slavnih.

Tommy Ramone iza sebe je ostavio suprugu Claudiu Tienan, brata Petera; šogoricu Andreu Tienan te nećake Erica i Davida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 14:27