FESTIVAL

Priča o simbolu tvrdog rocka kao uvertira

ZAGREB - Peti festival dokumentarnog rock filma - DORF , ove godinje počinje 10. ožujka projekcijom filma “Lemmy” u Rijeci i filma “The Howlin Wolf Story”, o legendarnom blues velikanu , u Vinkovcima, čime se uspješno nastavlja prošlogodišnja inovacija o održavanju festivala u dva grada koja razdvaja nešto manje od 500 kilometara, a spaja rock’n’roll.

Kultni Morphine

‘Lemmy’ koji se bavi slavnim Lemmyjem Kilmisterom slovi za jedan od najboljih prošlogodišnjih glabenih dokumentraca.

Na ovogodišnjem festivalu u tri programa i tri dana bit će prikazana ukupno 32 filma iz 13 zemalja, a od onoga što će premijerno vidjeti hrvatska publika treba izdvojiti dokumentarac “Mogwai:burning” Vincenta Moona, zatim, “Cure for pain: Mark Sandman Story” Roberta Bralvera i Davida Ferina iz SAD-a, o kultnom triju Morphine te film “Noise Slawonische Kunst” Slobodan Šijana i Stjepana Pete iz Osijeka, o istoimenom projektu u kojem je skupina osječkih glazbenika stvarala za vrijeme rata u Osijeku.

Novi mediji i kultura

Sve projekcije prikazuju se u Gradskom kazalištu Joza Ivakić (Vinkovci) i Art kinu Croatia (Rijeka), a kao novost organizatori predstavljaju program DORF:EDIT, kojim u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom započinje niz aktivnosti usmjerenih na razvoj filmske kulture, upoznavanje novih medija i edukaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 04:06