NEUGODNO

Procurili dokumenti: Otac Due Lipe ipak je s Katarcima dogovarao njen nastup na SP-u

Dua Lipa

 Richard Nicholson/Shutterstock Editorial/Profimedia/Richard Nicholson/shutterstock Editorial/profimedia
‘Trenutno se spekulira da ću nastupati na ceremoniji otvaranja Svjetskog kupa u Kataru. Neću tamo nastupiti...‘, rekla je Dua prošlog mjeseca

Kada je pop diva Dua Lipa razjasnila priče o mogućem nastupu u Kataru, Sir Elton John, podupiratelj LGBT prava s kojim je pjevala duet, zasigurno ju je podržao, no e-mailovi sugeriraju da je njen otac i menadžer Dukagjin Lipa dvije godine pregovarao s Katarcima oko Duinog nastupa na Svjetskome prvenstvu, piše The Daily Mail.

Dokumenti, tvrdi The Daily Mail, pokazuju kako je otac pjevačice prvotno stupio u kontakt s katarskim organizatorom Svjetskog prvenstva još 2020. godine, a Dukagjin, koji vodi agenciju Republika, jučer je rekao da njegova kći nije bila svjesna toga da je on ostvario kontakt s Katarcima.

U prvoj elektroničkoj razmjeni 9. ožujka 2020. godine napisao je: "Ja zastupam svoju kćer, umjetnicu Duu Lipu i želim s Vrhovnim odborom raspraviti planove oko nastupa umjetnika na Svjetskome prvenstvu u Kataru 2022. godine".

U siječnju naredne godine je napisao: "Samo bih se želio nadovezati na prethodan e-mail. Pitao sam se bismo li mogli raspraviti kakvu priliku u kojoj bismo mogli biti od pomoći".

"Nedavno smo uživo ostvarili streaming izvedbe pjesama s Duina nova albuma te pojavljivanja drugih umjetnika koje je gledalo pet milijuna gledatelja; bio je to najveći live streaming događaj diljem svijeta", nastavio je Lipa, na što je član spomenutog Odbora odgovorio: "Odlično je da ste se javili i fantastično je znati da je Dua također zainteresirana."

U travnju prošle godine, Dukagjin je izrazio zabrinutost oko pregovora te rekao: "Primio sam specifičnu zamolbu za Duu Lipu i za ceremoniju otvaranja pa sam se s vama htio dogovoriti oko toga te potvrditi da ne razgovaramo s pogrešnom osobom".

Te su informacije otkrivene nakon što je pjevačica nedavno na Instagramu objavila izjavu u kojoj je tvrdila da nastup na turniru u Kataru nikada nije bio u planu.

"Trenutno se spekulira da ću nastupati na ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru. Neću tamo nastupiti niti sam ikada bila dio ikakvih pregovora oko nastupa", rekla je mlada pjevačica prošloga mjeseca.

Njene komentare su nakon kontroverze oko katarskog odnosa prema migrantskim radnicima i kriminalizacije istospolnih odnosa pozdravili borci za ljudska prava, a sama pjevačica u intervjuu za Variety prošloga je tjedna ustvrdila da se sportski događaj u Kataru "protivi njenim uvjerenjima".

Njen je otac pak rekao da Dua nije bila svjesna razmjena s menadžerskim timom katarskog Svjetskog prvenstva ili bilo kojih drugih razgovora te da nije sudjelovala u njima.

"Kada sam se predstavio, podijelio sam cijelu pozadinu koja uključuje činjenicu da zastupam Duu, no razjasnio sam da nemam nju na umu, to sam jasno rekao kada su me pitali jesu li moji upiti vezani za Duu", dodao je.

"To je bilo početkom 2021. godine kada je Katar čvrsto obećao (budući da je dobio ugovor za Svjetski kup) da će reformirati zakone o radu te nadoknaditi štetu vezanu za ljudska prava. Kako se Svjetski kup približavao, a razgovori nastavljali, postalo je jasno da ta obećanja neće biti ispoštovana pa sam prekinuo kontakt. Otad mi se obratilo nekoliko ljudi povezanih sa Svjetskim kupom u Kataru, kojima sam jasno dao do znanja da Dua neće biti dio toga", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:44