DODJELA U TVORNICI KULTURE

PROGLAŠENJE NAJBOLJIH KRAJEM SIJEČNJA 2020. Više od 400 pristiglih prijedloga za nominaciju za drugo izdanje Rock&Off glazbene nagrade

 Rock&Off arhiva
 

U utorak, 17. prosinca, službeno je počelo glasovanje za nominacije u devet kategorija prvog izdanja Nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off.

Nakon što su od 1. do 15. prosinca u prvom krugu predložili svoje favorite domaće rock&off glazbe u 2019. godini, ukupno 77 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija do kraja godine odabrat će po pet nominiranih izvođača u kategorijama Album godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godine te po tri izvođača u ostalim kategorijama. Nominirani za navedene kategorije bit će objavljeni 8. siječnja s početkom u 11 sati na press konferenciji u Tvornici kulture. Najbolji među njima bit će proglašeni na završnoj dodjeli nagrada u zagrebačkoj Tvornici Kulture, 30. siječnja 2020. godine.

Rock&Off arhiva

- Da kvalitetne rock&off produkcije u Hrvatskoj ne manjka, govori i podatak o više od 400 prijedloga za nominacije u 9 kategorija za drugo izdanje nagrade čime je premašen i prošlogodišnji broj predloženih izvođača. Izuzetno nas veseli i velik broj jako mladih izvođača i bendova u prijedlogu nominacija, što znači da naš novinarski žiri zaista pomno prati hrvatsku glazbenu scenu i bira one koji su se najviše istaknuli u tekućoj godini - objasnili su organizatori Rock&Off-a.

Za prestižnu kategoriju Album godine predloženi su, abecednim redom: Chui - "Iz kapetanovog dnevnika", J. R. August - "Dangerous Waters", Kandžija - "Plafon", Kojoti - "Sve je pod kontrolom?", nemanja - "Tarot Funk", Porto Morto - "Portofon", Sacher - "Biser, Ambra, Jantar", Sun U - "Discover", The Siids - "Brutalist" i U pol' 9 kod Sabe - "Sve je ovo igra".

U konkurenciji za Pjesmu godine nalaze se: Boris Štok feat. Nataša Janjić - "Još uvijek", Je Veux - "Girfriend", Kojoti - "Oprosti što te volim", Overflow - "Words", Pocket Palma - "Godišnji", Porto Morto - "Hodaj", Sacher - "Mene nisi nikad volila", Urban & 4 - "Iskra", Valentino Bošković - "Brian May" i Vojko V - "Moja lipa".

Za titulu drugog Velikog praska, odnosno novog izvođača godine, natječu se Aklea Neon, J. R. August, Lu Jakelić, The Siids i Z++.

U kategoriji za Koncertnog izvođača godine natječe se 10 izvođača: Chui, Goran Bare & Majke, J. R. August, Jonathan, Mangroove, Mary May, Porto Morto, Sun U, Svemirko, The Strange i Urban & 4.

U kategoriji za Rock&Off izvođača godine natječu se J. R. August, Kojoti, Overflow, Porto Morto i Sacher.

U kategoriji Pop&Off izvođača godine najviše prijedloga ostvarili su Detour, Irena Žilić, Lu Jakelić, Tihomir Pop Asanović i U pol' 9 kod Sabe.

Rap&Off izvođač godine traži se između Kandžije, Krankšvestera, Kuku$a, Vojka V i Z++, a napeto je u kategoriji za Elektro&Off izvođača godine - žiri će birati između Aklee Neon, Jana Kinčla, Peznta, Pocket Palme, Sun U i The Siidsa.

Za Jazz&Off izvođača godine konkuriraju Bruna Matić, Chui, Filip Pavić, Pavle Miljenović i Toni Starešinić.

Zadnja, deseta kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu Iskonovu nagradu publike, koja će se odabrati neposredno prije same dodjele na njihovim web stranicama.

Podsjetimo, drugo izdanje Nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off, u zajedničkoj produkciji Unisona, Tvornice Kulture, organizatora Hrvatskog društva skladatelja te sponzora Iskona održat će se 30. siječnja 2020. godine u Tvornici kulture u Zagrebu. U međuvremenu, sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici Rock&Offa ili na Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 18:55