VARAŽDIN

PROGRAM U OKVIRU ŠPANCIRFESTA Pod bedemom Starog grada niče Vindiland, čarolija za djecu sa zabavnim sadržajima

 Zeljko Hajdinjak / CROPIX
I odrasli će tamo moći predahnuti od španciranja. Za njih je spreman Vinski grad, gdje ih čeka i bogata ponuda sireva

Varaždinska povijesna gradska jezgra već se 21. godinu zaredom pretvara u središte zabave, kulture i starih običaja.

Radi se, naravno, o sada već kultnom Špancirfestu, koji pretvara cijeli Varaždin u veliku pozornicu na kojoj cirkuliraju zvijezde, najbolji ulični akrobati, zabavljači, umjetnici i obrtnici, koji privlače posjetitelje iz cijele Hrvatske, ali i sve veći broj turista. Od samoga početka festivala, Špancirfest brine i za najmlađe posjetitelje pa ponovno sa svojim glavnim sponzorom Vindijom osiguravaju dio festivala koji je posebno posvećen upravo djeci.

Od danas, kada je počeo popularno zvani Špancir, pa sve do njegova kraja prvoga dana rujna, pod bedemom Starog grada smještena je takozvana Vindijina zemlja zdravlja, Vindiland, gdje će najmlađi moći uživati u brojnim kreativnim, zabavnim i sportskim sadržajima pod budnim okom iskusnih animatora.

Razvoj zajednice

I odrasli će tamo moći predahnuti od španciranja. Za njih je spreman Vinski grad, gdje ih čega bogata ponuda cijenjenih Vindija sireva. Neizostavan dio Vindijine čarolije na Špancirfestu čini i glazbeno-scenski spektakl “Milk Night” kojim se svake godine odaje počast mlijeku. Vindiland je od ponedjeljka do petka otvoren od 10 do 14 i od 16 do 20 sati, a vikendom od 10 do 20 sati.

Iz Vindije kažu da od osnutka tvrtke na brojne načine podržavaju projekte koji pozitivno utječu na razvoj lokalne zajednice, promiču obrazovanje i zaštitu kulturne baštine, a Špancirfest je manifestacija koju neizostavno podupiru.

Osim radionica, izložbi, bogate izlagačko-prodajne i gastronomske ponude, Špancirfest svake godina ima i iznimno zanimljiv glazbeni program, koji je za sve besplatan, osim u slučaju tri ekskluzivna koncerta. Središnje glazbeno mjesto nalazit će se, kao i prošle godine, s unutarnje strane zapadnog bedema varaždinskog Starog grada.

Na PAN pozornici su The Gypsy Kings by Baliardo i Dzambo Agusevi Orchestra, zatim Krankšvester i Vojko V, Elemental, Gustafi, Goran Bare i Majke, Silente, Tony Cetinski i Rambo Amadeus.

Glazbeni program

Na Starom gradu smjestit će se i najnoviji program Špancirfesta pod cool imenom KVART, u sklopu kojeg sviraju Jonathan, High5, Jam Ritual, Meritas, Radio Aktiv, Kandžija, ABOP i Mayales. Na Korzo stižu New York Brass Band, Sowas, Dixieland Čakovec, Neki to vole vruće, Detour, Antun Stašić & Maestro Orchestra te Ricardo Luque i Amigos. Ekskluzivni koncerti za 80 kuna su ville Bedeković, gdje prvi vikend sviraju Božo Vrećo i The Frajle, a drugi Tomislav Mužek & Trio, odnosno Četiri tenora i Tamburaški ansambl Centra tradicijske kulture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:57