‘MALA SNAGA II‘

Psihodelični avant folk bend Klinika Denisa Kataneca predstavlja novi spot uoči svirke u MSU

Klinika Denisa Kataneca
 Marina Uzelac
Veselimo se što ćemo nakon toliko vremena izbaciti svu energiju zarobljenu u nama tokom ove dvije grozne godine, kaže Denis Katanec

Uoči koncerta u sklopu programa “Ljeto u MSU”, u subotu, 5. lipnja, Klinika Denisa Kataneca objavljuje spot za pjesmu “Mala snaga II”. Spot je nastao tijekom snimanja ploče “Zagreb Calling: Generacija bez refrena” u zagrebačkom Ksetu, a snimao ga je Bojan Koštić.

Psihodelični avant folk bend Klinika Denisa Kataneca četvorka je predvođena dečkom iz Dubrave koja melje sve pred sobom i rastavlja vas na komadiće emocijama svih boja. Denis je u zadnjih deset godina sa svojih desetak albuma postao kultno ime nošeno osebujnim vokalom i začudnim stihovima punim gorčine i neodoljive ljepote. Estetika mraka i lošega, u novom, blještavom odijelu, dolazi na krilima albuma "Jada Jada" kojega su kritičari proglasili jednim od najboljih albuma 2020. godine, a koji će krajem lipnja na vinilu biti objavljen za Menart. Bend čine Branimir Norac, Vinko Vujec, Karlo Cmrk i Denis Katanec.

Ploča "Zagreb Calling: Generacija bez refrena" inače okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova, a jedan od primarnih ciljeva Zagreb Callinga bio je pokazati i dokazati da Hrvatska ima nikad jaču, raznovrsniju i talentiraniju alternativnu scenu.

Uz Kliniku Denisa Kataneca, na ploči sviraju i ŽEN, Ivan Grobenski, Porto Morto, Sfumato,Truth≠Tribe, Dimitrije Dimitrijević, nemanja, Eine i The Gentleman.

Pred glazbenicima je niz koncerata na otvorenome, a već u subotu, 5. lipnja, koncertima ŽEN, Klinike Denisa Kataneca i Ivana Grobenskog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti počinje “Ljeto u MSU 2021”.

Denis Katanec nastup u MSU iščekuje s nestrpljenjem: "Veselimo se što ćemo nakon toliko vremena izbaciti svu energiju koju smo zarobili u nama tokom ove dvije grozne godine".

image
Klinika Denisa Kataneca
Marina Uzelac

Zanimljiv audiovizualni koncert najavljuju i ŽEN.

- Jako mi se sviđa spajanje glazbene i svih drugih vrsta umjetnosti, pa su mi koncerti u MSU inače odlična ideja, a pogotovo u ovo ludo doba kad smo svi gladni glazbenih događanja - rekla je Eva Badanjak.

Ivan Grobenski na koncertu svira cijeli novi album: "Ljeto u MSU čini Zagreb ljeti malo manje depresivnim i zaista je hvalevrijedna inicijativa, pogotovo u ova vremena kad smo tek polako izašli iz pećine".

Uz njih, u sklopu glazbenog programa “Ljeto u MSU” nastupaju i Porto Morto (12. lipnja), Matija Dedić (19. lipnja), Sacher (26. lipnja), Mimika Orkestar (3. srpnja) te Matej Meštrović & Borna Šercar (10. srpnja).

Koncerti počinju u 20 sati, ulaznice za "Ljeto u MSU" u prodaji su preko Eventima i na recepciji MSU.

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” objavljena je 5. svibnja na vinilu i digitalnim servisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:03