INTERNET RADIO

Radio Tvornica okupio ekipu sa Stojedinice: ‘Bit ćemo radio kritičkog i slobodnog duha‘

Ifka i Šaman

 Radio Tvornica
‘Puštat ćemo raznovrsnu glazbu pa će kod nas slušatelji moći čuti što se slušalo 70-ih, ali i najnoviji hit‘

Kada je ove godine ugašena Stojedinica, činilo se da je zauvijek otišla u "radijsku tišinu". Gašenje radija koji je bio utjelovljenje borbe za slobodu i pravo na kritičko mišljenje, izazvalo je nezadovoljstvo i razočarenje svih onih za koje je ta postaja odavno postala simbol neovisnosti i demokracije.

I iako se činilo da nade za povratak Stojedinice nema, ona se, na neki način, vratila. U drugom obliku, ali s istom esencijom.

Naime, stara ekipa s kultne Stojedinice okupila se - na novom radiju, Radiju Tvornica.

- Javili su nam se iz Tvornica Kulture, okupili smo ekipu sa Stojedinice i pokrenuli radio. Tvornica se prijavila za dozvolu za specijalizirani glazbeni radio na tragu Stojedinice koji će se programski nasloniti na Tvornicu Kulture, Halu i The Beertiju. Želimo stvoriti radio slobodnog i kritičkog duha, ali u skladu s današnjim vremenom - objašnjava nam direktor radija Daniel Berdais.

Iz Radija Tvornica ističu da će ići ukorak s vremenom: nikad neće nedostajati aktualnih vijesti niti aktualnih glazbenih hitova, a da će radio odražavati duh vremena, pokazuje i činjenica da je riječ o internet radiju.

- Danas se skoro cijeli naš život odvija na internetu. Logično je da vam i omiljeni radio bude na internetu - kaže Berdais te otkriva programsku viziju novog zagrebačkog internet radija:

- Glazbeni smo radio pa nam je fokus na glazbi. Puštat ćemo raznovrsnu glazbu pa će kod nas slušatelji moći čuti glazbu 70-ih, ali i najnoviji hit. Nećemo se specijalizirati za neki žanr, ali naglasak će biti na rocku. Imamo veliku glazbenu bazu i bitno nam je da se ne ponavljamo i ne rotiramo stalno iste pjesme - naglašava Berdais te napominje da, osim u glazbi, slušatelji mogu uživati i u kvalitetnom govornom dijelu programa.

Jutarnje sate slušatelji provode uz Zajutranciju u društvu Ivane Pevec i Marka Tomšića (slušateljima Stojedinice poznatih kao Ifka i Šaman), koji ih informiraju o aktualnim temama, od stanja u prometu i vremenske prognoze do vijesti iz zemlje i svijeta, a svoj mikrofon u poslijepodnevnim satima prepuštaju Renati Belc Krog, koja iza sebe ima preko tri desetljeća u eteru. Pod vodstvom iskusne voditeljice obrađuju se aktualne teme te recenziraju glazbena i druga kulturna događanja, a u program se uključuje i slušatelje. Svakih sat vremena emitiraju se vijesti, a za informativni pogon zaduženi su Tibor Obradović i Tin Bačun.

Berdais u novoj godini najavljuje i emisiju Tvorničar, koja će se baviti sadržajima vezanima za događanja u Tvornici Kulture.

image

Renata Belc Krog

Radio Tvornica
image

Ifka, Šaman i Renata Belc Krog

Radio Tvornica
image

Ifka i Šaman

Radio Tvornica
image

Ifka i Šaman

Radio Tvornica
image

Ifka, Šaman i Renata Belc Krog

Radio Tvornica
image

Tibor Obradović i Tin Bačun

Radio Tvornica

Radio Tvornica tek radi svoje prve korake i u procesu je osmišljavanja novih sadržaja koji bi obogatili radijski prostor pa je otvoren za originalne ideje kreativaca zainteresiranih za stvaranje radijskog programa, saznajemo od direktora radija, koji slušatelje poziva da na internetu potraže njihov radio (www.radiotvornica.hr) i sami provjere što je sve ekipa s Radija Tvornica za njih pripremila, a posebno bi mu bilo drago da građani podrže humanitarni koncert za pomoć potresom pogođenoj Baniji na kojem će 28. prosinca nastupiti Gustafi i Bluzy Threesome,a 29. prosinca Belfast food i Šarena pojava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:40