ODLAZI REMENARIĆ

RASKOL U KULTNOM ROCK BENDU Nakon 40 godina suosnivač Boe objavio da je bio prisiljen otići pa otkrio sudsku nagodbu: 'Taj bend se više ne zove Boa'

Na slici: Slavko Remenarić
 Bruno Konjević / CROPIX
 

Slavko Remenarić, gitarist poznatog zagrebačkog benda koji je najveću slavu stekao osamdesetih, Boa, zauvijek se nakon 40 godina razišao s grupom čiji je i sam suosnivač, a sve, čini se, zbog neriješenih odnosa s prijateljem iz djetinjstva Mladenom Puljizom, s kojim je i osnovao bend.

‘Dragi prijatelji i fanovi grupe BOA,

zbog pritisaka Mladena Puljiza u cilju mog izlaska iz benda, u atmosferi koja je zbog toga zavladala, bio sam, nažalost, praktički onemogućen svirati u Varaždinu, kao i na predstojećem koncertu na krovu MSU-a. Zahvaljujem svima koji su voljeli naše zajedničke svirke’, napisao je Remenarić prije nešto više od dva tjedna na svom profilu na Facebooku.

Grupa Boa je prošle godine u zagrebačkoj Tvornici snimila blue-ray video izdanje ‘Boa u Tvornici Live’ povodom 30 godina od objavljivanja prva dva albuma benda. Tad su na pozornici nastupili Mladen Puljiz (vokal), Slavko Remenarić (gitara), Zvonimir Bučević Buč (bas gitara), Petra Oreč (vokal), Dražen Šolc (bubnjevi) i Ivan Čačić (klavijature).

Zagreb, 240112.
Heinzelova 25.
Dancing Bear Studio.
Boa je zagrebacki art-rock sastav osnovan 1979. godine.
U samom pocetku svoga djelovanja, Boa je bila pod utjecajem Petera Gabrijela i Davida Bowiea. Svojom glazbom bili su primjer intelektualnog popa, koji se procuo i u Europi.
Na slici: Probno snimanje novog albuma.Slavko Remenaric,Zvonimir Bucevic,Mladen Puljiz,Darko Braje i Mladen Malek.
Glavni vokal i pjevac je Mladen Puljiz.
Foto: Goran Mehkek / Cropix
Goran Mehkek / CROPIX
Slavko Remenarić, Zvonimir Bučević, Mladen Puljiz, Darko Braje i Mladen Malek

Nastupili su i u Jabuci ove godine, a onda je sve krenulo krivo premda je pred njima bilo još nekoliko najavljenih koncerata, između ostalog i onaj na krovu Muzeja suvremene umjetnosti. Tad se opet na Facebooku oglasio Remenarić, suosnivač benda, autor stihova i koautor glazbe grupe Boa:

‘Dragi prijatelji,

radi vašeg informiranja objavljujem da će danas na krovu MSU-a zbog mog izlaska iz banda BOA nastupiti sastav koji se sada i nadalje zove BOA II., a temeljem sudske nagodbe sklopljene u postupku kod Trgovačkog suda u Zagrebu dana 01. lipnja 2018.’

Boa je osnovana 1979., a prvi put su se razišli nakon trećeg albuma, 1983. Kako je Remenarić u jednom intervjuu rekao, u to im je vrijeme bilo važnije baviti se karijerama, a glazbom usputno. Ponovno su se okupili 10 godina nakon osnutka, a nakon toga su snimali i svirali s pauzama.

Iza njih su hitovi koji se i danas rado slušaju, poput 'Tako lijepa' i 'Milion'.

Ostali članovi benda zasad se nisu oglasili o novonastaloj situaciji, ali na službenoj Facebook stranici bend je prije nekoliko dana promijenio naziv iz Boa u Boa II.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:38