TECHNO PLES U KULI

Ravno iz Berlina unatoč koroni na trogirski Moondance stiže resident Tresora - DJ Handmade

DJ Handmade
 Press
Sedmo izdanje festivala održava se u subotu, 1. kolovoza na kuli Kamerlengo

Iako je velika većina većih glazbenih događanja ovog ljeta otkazana, u Trogiru će se ovog vikenda ipak plesati, i to na limitiranom izdanju Moondance festivala. U subotu, 1. kolovoza, u trogirskoj kuli Kamerlengo održava se njegovo sedmo izdanje, na kojem će headliner biti DJ Handmade, poznati berlinski techno DJ i resident kultnog Tresora.

Uz njega će nastupiti Moondance residenti i perjanice nacionalne i lokalne DJ scene. Ivan Komlinović i Jan Kinčl su premijerno i ekskluzivno za Moondance pripremili b2b set. Nastupit će i Mozer, jedan od pokretača Tanzen Kollektiva i član Grayja. Tu je i rezident Kocke te dio kolektiva Taman i Pulp El Commando. Za DJ pultom će biti i Tome R, uspješni producent i vlasnik Sit Down Recordingsa. Svirat će i Skeptik aka Pero FullHouse, pokretač Moondance festivala i osnivač Moondance Recordsa.

Headliner DJ Handmade, jedan od rijetkih stranih glazbenika koji će ovo ljeto nastupiti u Hrvatskoj, još je od 2009. resident u poznatom Tresoru, jednom od najboljih techno kulbova u svijetu. Svojim strastvenim, ali i perfekcionističkim pristupom glazbenoj selekciji i mixanju uspijeva rasplesati i najtvrdokornije skeptike. Odrastao je na Chicago houseu i Detroit technu, a kao utjecaje navodi i raznovrsnu berlinsku scenu, zbog čega su njegovi setovi egzotična kombinacija klasičnog i modernog underground zvuka.

image
Ivan Komlinović
Press

Moondance festival, koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom Beck'sa, je u periodu od 2016. do 2018. proglašavan najboljim domaćim techno festivalom, a Forbes magazin ga je stavio na listu najboljih europskih festivala koji se održavaju na neobičnim lokacijama.

Organizatori Moondancea već su se krajem lipnja okušali u organizaciji evenata po novim epidemiološkim mjerana, i to na promotivnom Road 2 Moondance partyju u Spaladium Areni, gdje su po ocjeni struke pokazali ozbiljnost i primjer ostalima. Testirali su sve svoje mogućnosti, zbog čega su bili posebno pohvaljeni od strane policije, te će iste mjere uvesti i na Moondance u kuli.

I u Trogiru će tako na ulazu biti podignut Sanitetski šator, a neke od ostalih mjera su i prodaja ulaznica isključivo online te prikupljanje podataka posjetitelja, obavezne maske (kao i popust na ulaznice za one koji dođu s maskom), mjerenje temperature na ulazu, spužve natopljene alkoholom za noge, dezinfekcijski punktovi, UV sterilizacija na podiju preko snažnih UV lampi, visoki stolovi po podiju te redarska služba koja će preventivno upozoravati na distancu.

TICKETSHOP, ENTRIO i ADRIATICKET prodaju karte za festival 130 kuna, dok će se cijena na dan eventa podići na 150 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:59