OVOGA VIKENDA U ŠIBENIKU

REGIUS 'Super je što već sedam godina uspijevamo stvoriti taj balkanski svijet u malom gdje sve funkcionira baš kako treba'

 HANZA MEDIA
 

Regius je dvodnevni ljetni glazbeni festival koji se sedmu godinu za redom organizira u Šibeniku, u prostoru nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) na gradskoj plaži Banj.

Na pozornici Regiusa do sada su nastupali izvođači iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, a neka od najzvučnijih imena su S.A.R.S. , Dječaci, Let 3, Brkovi, Jinx, Rambo Amadeus, Edo Maajka, Repetitor, Elemental, Disciplina Kičme... Uz renomirane regionalne glazbene izvođače u programu Regius festivala svoju priliku za nastup uvijek nađu i mladi bendovi.

Regius festival #7, koji se održava ovoga vikenda (14. i 15. srpnja) obuhvaća tako nastupe bendova Kojoti (koji su se vratili na scenu nakon 17 godina!), Pips Chips & VideoClips, TBF (koji slavi 20 godina od objave epohalnog albuma 'Ping-pong (umjetnost zdravog đira)') i Songkillers, te HC punk benda Ponte De Carla, Artan Lili, The Fogsellers, šibenski live electro bend čiji album prvijenac izlazi na jesen.

Također, nastupit će i zagrebački alter rock bend Čudnoređe, slovenski live electronic rock bend Kontradikshn, te srpska senzacija Stereo banana sa svojom kombinacijom elektronske glazbe i hip – hopa.

"Kod Regiusa je super to što već sedam godina uspijevamo stvoriti taj balkanski svijet u malom gdje sve funkcionira baš kako treba. Zajednička točka svima nama je glazba, od bendova koji donose svoja glazbena stvaralaštva na stage do publike koja to uvijek dočeka s odobravanjem", poručuje Igor Bergam, predsjednik Udruge P.A.R.K. koja organizira ovaj festival.

Publiku Regius festivala prije glavnog programa te između nastupa bendova učekuje na maloj pozornici plesanje uz Škalju & Sokola, NiceHell & Santiago Batacosta te DJ Daboo (Membrain Festival Crew), Splićanina s nizozemskom adresom, koji će donijeti dašak EU bass scene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 06:09