5. SVIBNJA U RIJECI

Rekordni broj skladbi: Pročitajte tko je sve u utrci za Hit godine na PORINU

Biograd, 150511.U Biogradu se odrzava dodjela Hrvatske diskografske nagrade Porin.Na slici: Jelena Rozga dolazi na PorinFoto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX
Uz rekordni broj prijava za Porina, ovu godinu će obilježiti i snažna konkurencija u borbi za pobjednika - u utrci su Severina, Nina Badrić, Connect i Jelena Rozga, Hladno Pivo, TBF, Vatra i Urban te Goran Bare i Majke

Diskografska nagrada 'Porin' ove godine nije rekordna samo po broju prijava i izdanja, nego i po broju skladbi što se natječu u kategoriji Hit godine .

Naime, prema glasovima sto dvadeset i pet radijskih urednika koji su u toj glazbenoj kategoriji birali 'svojih' top deset skladbi, na prvih šest mjesta ušlo je osam pjesama, jer su neke skladbe dobile jednak broj glasova.

Tko će pobijediti, odlučit će publika i to između skladbi: 'Brad Pitt' Severine Vučković, 'Dalmatinka' grupe Connect i Jelene Rozge, 'Dat će nam bog' Nine Badrić, 'Ezoterija' Hladnog piva, 'Iz jednog pogleda' Massima Savića, 'Teške boje' Gorana Barea i 'Majki', 'Tremolo' grupe 'Vatra' i Damira Urbana, te 'Veseljko' TBF-a.

Objava kandidata za Hit godine samo je zagrijavanje za svečanu objavu nominacija za Porin 2012. , koja će se dogoditi 21. ožujka u Zagrebu kada će se napokon doznati imena nominiranih u pedeset i dvije kategorije o kojima odlučuje glazbena struka, napominju organizatori 'Porina', čija će se središnja dodjela nagrada održati 5. svibnja u Rijeci, dok će grad domaćin ovogodišnjeg 'Porina' biti Opatija .

Pobjednike u kategorijama klasike i jazza doznat ćemo pak 14. svibnja u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu na priredbi Porin Classic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:54