LJETNI FESTIVALI

RISE UP POREČ Bogati line-up predvode John Newman, Rudimental, Stereo MC’S, Roger Sanchez...

John Newman
 Getty Images

Poreč od 9. do 10. lipnja u sklopu Rise Up Music Festival ugošćuje brojne glazbene zvijezde kao što su Roger Sanchez, Faithless DJ set by Sister Bliss, švedski duo Icona Pop, Redfoo ex LMFAO, Stereo MC’S, a najnovija vijest je da će na ovom festivalu nastupiti i John Newman, engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih glazbenika današnjice te engleski drum&bass bend Rudimental.

Bogati line up zvijezda koje broje milijunske klikove na YouTubeu i na samom su vrhu svjetskih top ljestvica zasigurno će privući mnogobrojne posjetitelje glazbenog festivala sa zadivljujućom kulisom, vizurom starog grada.

Prvog dana (9.6.) na Rise Up festivalu bogati line up predvodi John Newman, a uz njega nastupit će još Icona Pop, poznati house majstor Roger Sanchez i Vindon Havin, sve popularniji pop funk band koji svojom rasplesanom energijom osvaja hrvatske top ljestvice.

Drugog dana (10.6.) pozornicu stati Redfoo Party Crew, Faithless DJ Set, Rudimental DJ set i Stereo MC's.

Stefan Kendal Gordy, bolje poznat pod nazivom Redfoo from LMFAO američki je pjevač, plesač, DJ i reper, široj publici poznat kao osnivač muzičkog dvojca LMFAO, poznat po velikom hitu 'Party Rock Anthem' koji je sakupio rekordnih 1.282.465.020 klikova na Youtubeu. A da je sexy i da to zna pokazati će nam 10. lipnja u svom osebujnom modnom izričaju koji je postao i modna svjetska marka. Tko još nije bio na live nastupima Redfoo-a može očekivati ludu plesnu i izvođačku eksploziju koja će vas izuti iz cipela.

Uz njega istoga dana nastupit će pioniri dance scene i prvi britanskim hip-hop bendvlasnici plesnih klasika "Connected", "Step It Up", "Deep Down and Dirty" i "We Belong in This World Together" plesni miljenici hrvatske publike -Stereo MC’S .

Istoga dana nastupiti će autorica nekoliko najvažnijih pjesama elektronske glazbe, i glazbena snaga legendarne grupe Faithless, Sister Bliss. Slavna umjetnica iz Londona pisala je glazbu za glazbene himne poput "God is DJ", "Insomnia", "We Come 1", "Music Matters", "Salva Mea" uz pomoć kojih je Faithless ušao u povijest moderne glazbe kao jedan od najbitnijih bendova u povijesti elektronske glazbe s preko 15 milijuna prodanih albuma.

Za ljubitelje pravih drum&bass ritmova tu je još jedan od najpopularnijih d&b bendova današnjice Rudimental koji su dosegli platinastu prodaju albuma na raznim stranama svijeta. Singl Feel The Love lansirao ih je visoko među glazbene zvijezde, a sjajnim video materijalima stekli su i golemu online popularnost.

Uz glazbene zvijezde festivala posjetitelji će moći uživati i u gastronomskom programu s regionalnim masterchefovima, te porečku panoramu promatrati s nebeskih visina – iz balona - ili pak sa mora sa brodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:03