VIKEND U SAVSKOJ

ROĐENDANSKI TULUM VINTAGE INDUSTRIAL BARA U dva dana slavlja sviraju Cojones, She Loves Pablo, Straight Outta Fridge, Mašinko, Vedran Božić...

 Vintage Industrial Bar
Ulaz na prvi dan tuluma je 20 kuna dok je ulaz na drugi dan besplatan

Zagrebački rock klub Vintage Industrial Bar u Savskoj 160 ovoga vikenda obilježava prilično značajan događaj - svoj treći rođendan!

Ovaj odličan klupski prostor, koji je na primjeren način iskoristio ambijent ciglene zgrade nekadašnje tvornice dugmadi, sa svojim šankom duljine 20 metara i retro-industrijskim dizajnom zaživio je kao popularno okupljalište i jedno od najznačajnijih mjesta za klupske rock koncerte.

Rođendanski tulum Vintagea trajat će dva dana, u petak 11. i subota 12. prosinca. Tijekom ta dva dana slavljeničke koncerte održat će vrsni bendovi i dragi prijatelji kluba. Osim koncerata, Vintage tulumi bit će uveličani i all night long rock ‘n’ roll DJ programom, besplatnim roštiljanjem i pićem po rođendanskim cijenama.

Ulaz na prvi dan tuluma je 20 kuna dok je ulaz na drugi dan besplatan.

Prvi dan tuluma, u petak 11. prosinca, svirat će Cojones, She Loves Pablo, Straight Outta Fridge i Mašinko.

Cojones su zagrebački rockeri koji će nakon godinu dana metropolne hibernacije upravo na proslavi 3. rođendana Vintage Industrial Bara zasvirati svoju prvu klupsku svirku.

Cojones

Upravo u trenucima proslave rođendana i sami Cojonesi imaju razlog za slavlje jer se trenutno nalaze u studiju u kojem pomno kuju materijal za novi, treći studijski album, koji će nositi naslov 'Resonate'.

Prošlo je već neko vrijeme kako se nije pričalo o ljubimcima nježnijeg spola, stonerima She Loves Pablo koji gruvaju i koji će u sklopu proslave VIB-ovog novog rođendana ponovno zaigrati u srcima nevinih djevojaka i mladića. She Loves Pablo su jedan od onih domaćih bendova čije pjesme publika pjeva od početka do kraja. Iza njih stoje dva albuma i svi se pitaju kad će treći.

She Loves Pablo

Za Straight Outta Fridge možemo reći da su funky izdanak gore spomenutog House Of Pablo kolektiva i kao takvi i oni će se pridružiti svojoj braći po kolektivu u kovanju rođendanske Vintage zabave. Straight Outta Fridge je bend kojeg čine članovi Malady Lanea, Muscle Tribea, Reflex Kida i Deafness by Noisea, a zajedno su iskovali zvuk koji bi mogli najjednostavnije opisati kao mix RHCP-a i RATM-a.

Straight Outta Fridge - nastup u Vintage Industrial Baru 2014.

Mašinko je jedan od najomiljenijih zagrebačkih punk rock bendova. Formirani su 2010. godine, objavili su dva solo albuma, ‘Mašinko’ i ‘Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše’ te split-izdanje s Frakturom Mozga ‘Frakturko’. Osim spomenutog albuma, Mašinko I Fraktura izbacili su i Božićni singl ‘Sretan Božić, bit će bolje’. Stil sviranja obilježavaju im energičan i melodičan zvuk instrumenata, te karakteristični višeglasni himnični refreni.

Druge večeri, u subotu 12. prosinca nastupit će Vintage Rock Forces - grupa glazbenika raznih generacija, koja će odsvirati session program poznatih svjetskih rock standarda iz nekoliko dekada povijesti tog žanra. Tom prigodom osim benda Rock Masters, kojeg čine Vedran Božić, više puta proglašavan najboljim hrvatskim gitaristom svih vremena, S. Pintarić - Pišta i Tomas Krkač, a nastupit će I Ervin Baučić, Mladen Rakas, Branko Požgajec, Jura Leikauff, Srđan Jug, Adonis Dokuzović, Vedran Žanko, Emil Velić I drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:20