'SAVE A PRAYER'

ROKERSKI ODGOVOR NA TRAGEDIJU Fanovi 'Eagles of Death Metal' nakon napada u Parizu vode bend na vrh

 Marion Ruszniewski
Do sada je tu inicijativu fanova benda podržalo na Facebooku više od 6 tisuća ljudi, a zahvaljujući broju downloada pjesma je u vrlo kratko vrijeme dospjela na 3. mjesto Amazonove bestseller ljestvice

Nakon što je mnoštvo ljudi poginulo u petak 13. studenog u besprizornom terorističkom napadu koji se dogodio u pariškom Bataclan teatru tokom koncerta rock benda 'Eagles of Death Metal' (EODM), fanovi benda su organizirali kampanju putem Facebooka.

Želja fanova je, tvrde, da pokažu solidarnost protiv terorizma i svoju podršku miru, te putem svoje kampanje žele da pjesma 'Save A Prayer' benda Duran Duran, u izvedbi EODM-a postane prva na top listama. Do sada je tu inicijativu fanova benda podržalo na Facebooku više od 6 tisuća ljudi, a zahvaljujući broju downloada pjesma je u vrlo kratko vrijeme dospjela na 3. mjesto Amazonove bestseller ljestvice.

'Save A Prayer' tako se u samo tri dana boravka na listi 100 najprodavanijih pjesama britanskog Amazona sada nalazi iza prvoplasirane svjetske pop-zvijezde Adele (koja je na ljestvici već 25 dana) i Fleur East, a rokeri koji su nas proteklog ljeta uveseljavali prkoseći ledenoj kiši kraj Jarunskog jezera, sada su i ispred velike britanske pop-zvijezde Sama Smitha. Što se tiče rock ljestvice, tu su bez ikakvog problema zauzeli prvo mjesto.

>> FOTOGALERIJA Eagles of Death Metal netom nakon početka nastupa te prije početka pucnjave

Članovi američkog benda su svi neozlijeđeno preživjeli napad, ali je među prvima poginuo njihov suradnik Nick Alexander koji se bavio prodajom suvenira, majica i CD-a na koncertnim turnejama.

EODM je nedavno nakon sedam godina izdao novi album 'Zipper Down' i sada su na turneji po cijeloj Europi, a za 1. prosinca je najavljen koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Ipak, još nije poznato hoće li se turneja nakon pariške tragedije nastaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:50