BIO NA PROSVJEDU

Ruski bend objavio antiratnu pjesmu, frontmen odmah nestao. Trebali su nastupiti u Zagrebu za četiri dana

Nikolaj Komiagin

 Vyacheslav Prokofyev/Tass/Profimedia
U novom spotu pojavljuju se i Zbor veterana koji se borio protiv nacista misleći da će to biti posljednji rat

Shortparis, ruski eksperimentalni post punk bend iz Sankt Peterburga, objavio je novu antiratnu pjesmu "Vrt jabuka", koju su snimili zajedno sa Zborom veterana koji su se borili protiv nacista u Drugom svjetskom ratu "misleći da će to biti posljednji rat", navodi Louder than War.

Vjeruje se da je frontmen grupe Nikolaj Komiagin nedavno uhićen na demonstracijama, trenutačno nije poznato gdje se nalazi.

"Elektronski kvintet koji spaja techno ritmove i ruske narodne skladbe u žestoku mješavinu zbog koje su nesumnjivo jedan od najboljih ruskih bendova uživo", piše Stay happening, trebao je nastupiti u Močvari 18. ožujka, no na njihovim službenim stranicama stoji da je koncert odgođen. Zagrebačka je publika ovaj bend mogla susresti 2019. godine na njihovom nastupu u Močvari.

"Rijetko se pronalaze bendovi poput Shortparisa, piše britanski internetski časopis The Quietus, ovako ambiciozni, bombastični, pretenciozni, erotični, uzbudljivi, teško definirani, blago devijantni, dobri za ples i potencijalno revolucionarni".

Shortparis su dosad objavili četiri studijska albuma, a pjesme s prvoga albuma napisali su na engleskom i francuskom jeziku.

U Močvari je odgođen i koncert ruske četvorke Uratsakidogi koja je poručila:

" S dubokom boli i žaljenjem prisiljeni smo otkazati europsku turneju. Do zadnjeg trena smo se nadali da će prevladati zdrav razum i da neće biti rata. Bili smo u krivu. Jako nam je žao. Iskreno se nadamo da ćemo se moći pridružiti našim europskim fanovima kada ludilo završi. PREKINITE RAT!!!", piše Močvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 05:32