ZALAGASPER UŽIVO

Sanjivi elektronički pop duo iz Slovenije, senzacija s Eurosonga 2019., na Zagreb Design Weeku

zalagasper 
 Lana Spiler
Početak njihove suradnje obilježen je singlom ‘valovi‘. Prije nego što su se upoznali, vodili su samostalne karijere

Slovenski duo zalagasper (zvani Zala Kralj & Gašper Šantl), koji je zajedničko glazbeno putovanje započeo 2017. godine, svoju ljubavnu vezu pretočili su u vrlo uspješnu glazbenu suradnju. Stil im je vrlo mekan, sanjivi elektronički pop, a ljudi ih uglavnom opisuju kao slatke i iskrene.

Početak njihove suradnje obilježen je singlom "valovi". Prije nego što su se upoznali, Zala Kralj i Gašper Šantl vodili su samostalne karijere na slovenskoj glazbenoj sceni.

Zala je svoju započela obradama popularnih hitova, ali je vrlo brzo počela stvarati autorsku glazbu. Njezine su pjesme bile temeljene na nježnom pripovijedanju, obogaćene njezinim mekim, melodoičnim vokalom. Također je šest godina svirala violinu te je u tom razdoblju skladala kazališnu glazbu. Prije projekta zalagasper, Zala je imala brojne koncerte kao kantautorica te je popularnost stekla zahvaljujući svojoj mirnoći i ugodnoj energiji.

Gašper je pak u ranim godinama počeo svirati gitaru, dok se kao tinejdžer usredotočio na učenje u području glazbene produkcije. Završivši srednju školu, Gašper je sjeo na bicikl te otišao u inozemstvo u potrazi za poslom. Nakon gotovo tri mjeseca svoje je mjesto pronašao u Pragu, pod okriljem Faust Recordsa.

U češkoj prijestolnici proveo je dvije godine svakodnevno učeći i usavršavajući se. Nakon što je počeo osjećati prazninu, napustio je Prag i krenuo na novo putovanje biciklom. Ovoga puta posjetio je 11 zemalja diljem Europe u potrazi za dubljim smislom života. Na tom je putu napisao pjesmu “valovi“ koja ga je dovela do Zale.

Ovaj dvojac 2019. godine predstavljao je Sloveniju na Eurosongu. Njihova pjesma "Sebi" oduševila je publiku diljem Europe, a Zalu i Gašpera u srijedu, 22. rujna, prvi put slušat ćemo i gledati u Zagrebu, gdje će nastupiti na Zagreb Design Weeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:09