AKUSTIČNA VEČER

Sara Renar stiže u zagrebački Tres Chic na svirku i razgovor

Sara Renar

 /
U posljednjih 10 godina Sara Renar je zabilježila gotovo tisuću koncertnih nastupa diljem Europe, nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima

Gdje povlačimo crtu? Jesmo li bili bezobrazno mladi? Otkud pak Termopil i bitka kod istog? Kako je bilo u pritovoru sa sadašnjim zagrebačkim gradonačelnikom? To su neka od pitanja na koja će odgovoriti Sara Renar, jedna od prvoborkinja (više ne tako) mlade zagrebačke scene. S njom će razgovor voditi zagrebački pisac i glazbeni kritičar Sven Popović.

Razgovor bi pri prema rasporedu trebao početi u utorak, 19. prosinca u 20h, a nakon razgovora slijedi kratka svirka.

Sara Renar iza sebe ima pet diskografska izdanja u kojima potpisuje tekst i glazbu. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Renar nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalnaizvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji najbolje vokalne izvedbe. "Tišina" iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a album je zaslužio nominaciju i IMPALA za europski album godine. Njen posljednji studijski album “Šuti i pjevaj” objavljen 2021. godine kritika je gotovo jednoglasno ocijenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri.

U posljednjih deset godina Sara Renar je zabilježila gotovo tisuću koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Osim vlastite autorske glazbe, sklada i izvodi glazbu za kazalište, česta je gošća književnih manifestacija te surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima (Insolate, Hibrid, Outcome), književnicima i pjesnicima te radi glazbu za multimedijske projekte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:17