AMERIČKI BEND

SEBADOH PONOVNO U TVORNICI KULTURE 22. OŽUJKA 'Oni su legende američke nezavisne rock scene, besmrtni kreatori lo-fi estetike...'

 Mladen Pobi / CROPIX

Američka indie rock grupe Sebadoh ponovno će, šest godina nakon premijernog nastupa, održati koncert Tvornici kulture i to 22. ožujka, najavili su u petak organizatori.

Povratnički koncert održava se u sklopu turneje na kojoj Sebadoh predstavlja svoj novi, deveti album "Act Surprised".

"Indie kritika novih je 15 Sebadoh pjesama visoko ocijenila, pogotovo singlove "Celebrate The Void", "Stunned", "Raging River" i "Sunshine", istaknuli su iz Agencije LAA.

Grupa Sebadoh uvrstava se među osnivače indie rocka. Glazbenici Eric Gaffney i Lou Barlow, basist u poznatijem rock bendu Dinasaur Jr-a, osnovali su Sebadoh još 1986. u Massachusettsu, kako bi istraživali ideje koje ne pašu uz zvuk Dinosaura. U sastavu grupe danas su, uz Barlowa, i bubnjar Bob D'Amico te multinstrumentalist Jason Loewenstein.

"Ove legende američke nezavisne rock scene, besmrtni kreatori lo-fi estetike, predstavljaju jedan od indie rocka, te su band koji je uvijek na neki način djelovao iz sjene, utjecavši u procesu na cijeli niz bandova i glazbenika", ističe se u priopćenju.

Bend je premijerni nastup u Hrvatskoj održao 2014., promovirajući izdanje "Defend Yourself", nakon kojeg je usljedilo šest godina diskografske tišine prekinute prošlogodišnjim albumom "Act Surprised".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:30