JUST LIKE HEAVEN

Sjajni The Cure: Emocijama nabijen skoro trosatni lijek za dušu - bilo je, slažu se fanovi, rajski

Zagrebe, vidimo se opet! poručio je vjernim fanovima odlično raspoloženi omiljeni mračnjak Robert Smith

 Nera Simic/Cropix
Iako su već prešli 60-e godine života, članovi benda The Cure i ovaj put očitali su lekciju nekim dvostruko mlađim kolegama

Legendarni britanski bend The Cure u četvrtak navečer u Areni Zagreb priredio je emocijama nabijen skoro trosatni lijek za dušu - bilo je, slažu se fanovi, rajski, baš kao što kažu stihovi njihove pjesme "Just Like Heaven" iz davne 1987. godine. Na svom prvom samostalnom koncertu u Hrvatskoj ove ikone alternativne rock glazbe okupile su oko 11.000 vjernih obožavatelja svih generacija kojima su njihovi bezvremenski hitovi obilježili živote.

"Kjurovce" na turneji "The Cure Tour 22" prati i predgrupa The Twilight Sad, škotski post-punk/indie rock sastav, za koji je Robert Smith, frontmen The Curea, svojedobno rekao kako su "najbolji bend koji svira najbolje pjesme - dosljedno briljantne, emotivne, intenzivne, inspirativne i zabavne". S pet hvaljenih studijskih albuma iza sebe, The Twilight Sad u širokim masama i dalje prolaze ispod radara, ali svakako ih je vrijedilo poslušati, pogotovo kad znate da ih dečki iz velikog The Curea hvale na sva usta.

image

Zagrebe, vidimo se opet! poručio je vjernim fanovima odlično raspoloženi omiljeni mračnjak Robert Smith

Nera Simic/Cropix
image

Zagreb, 271022.
Koncert britanske rock grupe The Cure u Areni.
Na fotografiji: Robert Smith.
Foto: Nera Simic/CROPIX

Nera Simic/Cropix

S obzirom na to da "kjurovci" uskoro objavljuju novi album "Songs of a Lost World", zagrebački koncert otvorili su pjesmom koja će se naći na njemu - "Alone". Dug instrumentalni uvod i mračna atmosfera pogodili su u srž zvuka koji bend njeguje od svojih glazbenih početaka. Uslijedili su hitovi "Pictures of You", "A Night Like This", "Lovesong", "Burn", "A Forest", "The Last Day of Summer", "Shake Dog Shake", a prvi dio koncerta završio je s "Endsong", još jednom pjesmom s novog albuma za koji je Smith proljetos rekao da će biti "nemilosrdan i jedan od najboljih koji su ikad snimili".

Na ovoj turneji u bend se vratio i gitarist te klavijaturist Perry Bamonte, koji je u The Cureu bio od 1990. do 2005. godine.

Jedni od najboljih izvođača uživo u Zagrebu su odsvirali čak dva bisa, a drugi je među publikom izazvao pravi val oduševljenja - hitovi poput "Lullaby", "Friday I‘m in Love", "Close to Me", In Between Days" i "Just Like Heaven" digli su tribine na noge, palile su se svjetiljke na mobitelima i pjevalo se zborno u sav glas, a finalna "Boys Don‘t Cry" ostavljena je kao šećer za kraj.

image

Koncert The Cure

Nera Simic/Cropix

- Zagrebe, vidimo se opet! - poručio je vjernim fanovima odlično raspoloženi omiljeni mračnjak Robert Smith. Dva sata i 40 minuta tijekom kojih su "kjurovci" izveli čak 27 pjesama bili su čista uživancija čiju reprizu želimo što prije. Iako su već prešli 60-e godine života, članovi benda The Cure i ovaj put očitali su lekciju nekim dvostruko mlađim kolegama - koncerti se ne odrađuju reda radi, što publika itekako osjeti i nas kraju krajeva nagradi ili kazni, svakome po zasluzi.

image

Zagreb, 271022.
Koncert britanske rock grupe The Cure u Areni.
Na fotografiji: Robert Smith.
Foto: Nera Simic/CROPIX

Nera Simic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:27