KONCERTNA PROMOCIJA

‘Skalameriju‘, završni dio Svemirkove hit trilogije, slušajte uživo u Tvornici kulture

 PROMO
Drugačiji, vještiji i progresivniji od prethodnika, ovaj album dostojan je završetak diskografskih akcija pokrenutih još 2017.

Grupa Svemirko koncertno će promovirati svoj treći studijski album "Skalamerija" u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 23. listopada.

Treći Svemirkov studijski album, "Skalamerija", završni je dio "-ija" trilogije. Drugačiji, vještiji i progresivniji od prethodnika "Tunguzija" i "Vanilija" dostojan je završetak diskografskih akcija pokrenutih još 2017. koje su od grupe učinile jednog od najvažnijih novih izvođača na nivou čitave regije.

Skalamerija, sklepana gomila predmeta koja bi trebala imati neku svrhu, upravo je savršen naziv za Svemirkov treći album. Devet pjesama nastajale su tijekom 2020. godine, snimane i producirane u zagrebačkom muzičkom studiju Minus1, u vlasništvu etikete više manje zauvijek.

Kao zbirka pjesama, "Skalamerija" je sastavljena od raznih muzičkih elemenata, žanrova i filozofija, a protkana je već dobro poznatom umjetnošću estetski vrijednog izražavanja u stihu, onakvog kakvim se samo Svemirko zna izražavati. Naposlijetku, sigurno je jedino to da je baš ovaj album najbolje autorsko djelo Marka Vukovića, glavnog i kreativnog uma benda. Prvi singl bila je pjesma "Dok ja spavam", čiji je videospot zajedničko djelo Vide Žagar, Tee Sorko i samoga benda.

Album "Skalamerija" i ostala izdanja Svemirka mogu se kupiti i slušati na Bandcamp profilu benda, kao i na svim vodećim streaming servisima.

Ulaznice za koncert u pretprodaji su po cijeni od 70 kuna i mogu se kupiti online preko CoreEvents sustava. Fizička pretprodaja će uskoro krenuti u Drito baru, Dirty Old Shopu i Rockmarku. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 90 kuna. Na ulazu je potrebno pokazati Digitalnu EU covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati ili dokaz o preboljenju covida-19 u zadnjih šest mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2021 15:52