SILK SONIC

Slatki grijeh ukusne soul i funk večeri uz duo Bruna Marsa i Andersona.Paaka

Bruno Mars

 Shaun HOFFMAN/American Broadcasting Companies, Inc./ABC/AFP
Dok se u rock glazbi ovakav retro kurs smatra zastarjelim, R&B, soul i funk u stilu 70-ih već su neko vrijeme cool meka za hipstere

Reper i producent Anderson.Paak nije toliko popularan i eksponiran koliko Bruno Mars, ali nakon što je prvi gostovao drugome na turneji "24K Magic World Tour" (2017-2018) lako su našli zajednički jezik i nedavno objavili album pod imenom Silk Sonic.

Bruno je vraški talentiran, a kad ne čini kompromise kapacitiran je proizvesti zavodljivu, putenu i seksi mješavinu soul, funk i R&B glazbe koja na albumu "An Evening With Silk Sonic" podsjeća na odlike spomenutih stilova iz 70-ih.

Zanimljivo, dok se u rock glazbi ovakav retro kurs smatra zastarjelim i passe, R&B, soul i funk u stilu 70-ih već su neko vrijeme cool meka za hipstere. Možda i zato što su ti žanrovi tada bili zanimljiviji i kvalitetniji nego danas, a to posredno potvrđuje i album Andersona i Marsa koji uz gostovanje Bootsyja Collinsa u sjećanje prizivaju Marvina Gayea, Ala Greena, Kool And The Gang ili Ohio Playerse, a u pjesmi "777" i Jamesa Browna.

Sve je vrlo organski jer je uposlen velik broj gudača i puhača, čak i ako Silk Sonic nisu posve dosegli zrnatost i patinu uzora u koje su se ugledali. Ipak, teško je odoljeti njihovoj ukusnoj "večeri", ujedno i najboljoj kolekciji pjesama u opusu Bruna Marsa čiji glas podsjeća i na Michaela Jacksona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:17