VEČER PJESAMA I PRIČA

Slavna američka kantautorica Suzanne Vega 10. srpnja gostuje u Dvorani Lisinski

Suzanne Vega

 PROMO
Ova ikona novog uspona folk glazbe u Zagrebu će izvesti najljepše pjesme iz bogate karijere uz pratnju gitarista Gerryja Leonarda

Suzanne Vega prometnula se u vodeću figuru novog uspona folk glazbe početkom osamdesetih godina izvodeći po klubovima Greenwich Villagea na akustičnoj gitari suvremeni folk ili neofolk koji je sama osmislila.

Otkad je 1985. objavljen njezin vrlo hvaljen album prvijenac, Suzanne je rasprodala nebrojeno mnogo koncertnih dvorana diljem svijeta.

Poznata je po duboko emotivnim izvedbama i izražajnom, "čistom i nepokolebljivom glasu" (časopis Rolling Stone), koji je kritičar novina The Washington Post nazvao "svježim, blago izbrušenim polušapatom".

Vješta pripovjedačica koja "promatra svijet klinički poetičnim okom" (The New York Times), Suzanne Vega u svojim pjesmama najčešće se bavi temama gradskog života, stvarnog svijeta i običnim ljudima.

Njezin dugogodišnji rad NPR Music nazvao je "ključnom, kreativnom glazbom", koja je izuzetno jezgrovita, ali i trenutačno prepoznatljiva kao jedinstvena i misaona, jednako kao što je to bila i kad je svijet prvi put začuo njezin glas na radiju prije više od 30 godina.

Ova ikona novog uspona folk glazbe i autorica hitova poput "Tom‘s diner", "Luka", "Marlene on the Wall" i "Queen and the Soldier" u Lisinskom će 10. srpnja izvesti najljepše pjesme iz bogate karijere uz pratnju svojega dugogodišnjeg gitarista Gerryja Leonarda. Podsjetimo, slavna američka glazbenica dosad je u Zagrebu nastupila 1990. i 2011. godine.

Tijekom jedinstvene večeri pod nazivom "An intimate evening of songs and stories" Suzanne će publiku odvesti u svoj kreativan i poetičan svijet intimnih glazbenih priča - ovaj događaj u posebnom ozračju Dvorane Lisinski ne smije se propustiti. Ulaznice za koncert po cijenama od 25 do 45 eura dostupne su na blagajnama Lisinskog te online.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:45