Prva dama jazza

Slavna pjevačica i pijanistica Diana Krall nastupit će u u Zagrebu u srpnju

Diana Krall

 Valerie Macon/Afp/Profimedia
Njezini se live nastupi svrstavaju među najbolje na svijetu ovog glazbenog žanra, a prodala je 15 milijuna albuma

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će, 12. srpnja slavnu kanadsku jazz pjevačicu i pijanisticu Dianu Krall, prvu damu svjetskoga jazza, koja u Zagreb dolazi u sklopu svoje nove svjetske turneje.

Umjetnica čiji se autorski rad zapisao duboko u povijest svjetske glazbe, Diana Krall svojim fantastičnim vokalom postala je institucija u jazz svijetu, a njezini koncerti redovito su mješavina sjajne energije i vrhunskog doživljaja koji se prepričavaju mjesecima nakon izvedbe, stoji u najavi.

S više od 15 milijuna prodanih albuma diljem svijeta, zlatnim i platinastim izdanjima, s osvojenim Grammyjima i Juno nagradama, ovaj kontraalt svakim novim albumom ljestvicu postavlja još više, a njezini se live nastupi svrstavaju među najbolje na svijetu ovog glazbenog žanra.

Karijeru je započela još kao srednjoškolka, a prvi debitantski album "Stepping Out" objavila je 1993. godine.

Nakon toga objavila ih je još petnaest s posljednjim, "This Dream of You", objavljenim 2020. godine. Album je nazvan po njezinoj izvedbi pjesme Boba Dylana s njegovog albuma "Together Through Life" iz 2009. godine.

Desetak pjesama s albuma odabrano je iz više od 30 neiskorištenih snimaka koje je Krall napravila sa svojim dugogodišnjim producentom Tommyjem LiPumom prije njegove smrti 2017. godine.

Album je dovršen u svibnju 2020. godine, a produkciju je završila sama Krall.

Album uključuje i jazz klasik "Autumn in New York" za koji je napravljen video za podizanje svijesti za New York Cares, najveću volontersku organizaciju u New Yorku osnovanu 1987. godine.

Diana Krall ujedno je i najprodavanija jazz izvođačica u posljednjih trideset godina, s čak osam albuma na Billboard Jazz Albums listi. Nastupala je s brojnim eminentnim glazbenicima kao što su Paul McCartney, Tony Bennett, Ray Charles, na najboljim svjetskim lokacijama.

U sklopu nove svjetske turneje dolazi i u Zagreb, u ljeto 2022., gdje će nastupiti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ulaznice za koncert u prodaji su od srijede 15. prosinca u sustavu eventim i na ulaznice.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:59