MJESTO KRVOPROLIĆA

Slavni ruski orkestar održao koncert u amfiteatru oslobođene Palmire

 YouTube
Proslavljeni dirigent Valerij Gergijev ravnao je orkestrom u starorimskom amfiteatru, na onom istom mjestu gdje su džihadisti u studenom prošle godine pogubili zarobljene sirijske vojnike

Slavni Marijinski orkestar iz St. Peterburga održao je danas koncert u drevnom sirijskom gradu Palmiri, koji je nedavno oslobođen iz ruku džihadista tzv. Islamske države.

Pod nazivom 'S molitvom iz Palmire: Glazba oživljava drevne zidine' proslavljeni dirigent Valerij Gergijev ravnao je orkestrom u starorimskom amfiteatru, na onom istom mjestu gdje su džihadisti u studenom prošle godine pogubili zarobljene sirijske vojnike.

Koncert je posvećen sjećanju na ruskog časnika Aleksandra Prokhorenka koji je poginuo tijekom borbi za Palmiru, a u službenoj delegaciji koja je poslana na pustinjski koncert u Palmiri nalaze se izaslanici iz Rusije, Kine, Srbije i Zimbabvea, kako javljaju ruski mediji.

Putem videolinka na komemoraciju u Palmiri javio se i ruski predsjednik Putin. Ruske snage bile su odlučujuća potpora sirijskoj vojsci u oslobođenju Palmire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:22