PRETEKLA RIJEČANE

Slavonka ispred Let 3?! Najslušanija pjesma u Hrvatskoj nije ‘Mama ŠČ‘, nego jedna druga pjesma s Dore

Dora Meri Andraković

 Dario Njavro I Renato Branđolica Za HRT/
Slavonka Meri Andraković je u Opatiji nastupala s pjesmom ‘Bye, bye blonde‘ Borisa Đurđevića.

Unatoč blistavoj pobjedi Leta 3 i ‘Mame ŠČ‘ na Dori, zanimljivo je da su na HR Top 40 ljestvici neki drugi izvođači i neke druge pjesme s Dore pretekle naše ovogodišnje eurovizijske predstavnike. Naime, na ljestvici formiranoj na osnovu emitiranja na više od 130 radijskih postaja u Hrvatskoj na drugom je mjestu, odnosno na prvom ako se gledaju samo pjesme s Dore, Slavonka Meri Andraković koja je u Opatiji nastupala s pjesmom ‘Bye, bye blonde‘ Borisa Đurđevića.

Pobjednička pjesma ovogodišnje Dore Mama ŠČ! grupe Let 3 nalazi se na broju četiri, a Top 5 HR Top 40 ljestvice zatvara još jedan naslov s Dore - duet ‘Putovanje‘ sastava Top of the Pop i Marija 5rekovića (Petrekovića).

U razdoblju od 6. do 12. veljače devet natjecateljskih pjesama od ukupno 18 našlo se među 40 najemitiranijih u Hrvatskoj. Ovo je najveći broj naslova s Dore koji se našao na listi HR Top 40 u samo jednom tjednu od 2019. godine. Među najviše emitiranim singlovima s Dore tako su se na ovoj listi našli i ‘Angels and Demons‘ Damira Kedže na osmom mjestu, ‘Kreni dalje‘ u izvedbi Eni Jurišić (broj 11), ‘Nevera‘ (Lei lei) sastava Harmonija disonance (broj 14), ‘Master blaster‘ grupe Detour (broj 18), ‘Grijeh‘ u izvedbi Borisa Štoka (broj 36) i ‘I Will Wait‘ izvođačice Patricije Gasparini (broj 37).

Što se Leta 3 i ‘Mame ŠČ‘ tiče, oni su u odnosu na tjedan ranije ostvarili skok od nevjerojatnih 25 mjesta na ovoj ljestvici. Ipak, rekord i dalje drži Kim Verson, sa svojim božićnim singlom ‘Božićno čudo‘, koja je prije otprilike 2 mjeseca na istoj ljestvici u tjedan dana poskočila za 26 mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:26