COUNTRY GOTHIC GOSPEL PUNK

SLIM CESSNA'S AUTO CLUB Večeras u Močvari sviraju likovi koje je Jello Biafra opisao kao 'country bend koji svira u baru na kraju svijeta'

 YouTube
 

Slim Cessna's Auto Club nakrcali su krajem 2016. godine Mali pogon Tvornice kulture i po mnogima odsvirali najneočekivaniji i najluđi klupski koncert te godine. Od samog trenutka njihovog izlaska na binu, jasno je da se radi o unikatnoj country gothic bandi, koju predvode pjevači Slim Cessna i Munly Munly.

Nakon dvadeset pet godina postojanja, Slim Cessna's Auto Club po drugi put dolaze u Zagreb, ovaj put u Močvaru, gdje sviraju večeras 13. lipnja od 21 sat.

Slim Cessna’s Auto Club osnovani su u Denveru (Colorado, S.A.D.) početkom devedesetih godina. Po raspadu njihovog zajedničkog benda The Denver Gentlemen, Slim Cessna osniva Slim Cessna's Auto Club, a njegov bendovski suborac David Eugene Edwards 16 Horsepower a potom i Wovenhand. I dok je Edwards ostao vjeran svojim teškim i mračnim gothic vizijama, Cessna je svoj country gothic gospel punk kabare postavio na zabavniji temelj.

Zvuk benda je teško definirati - no dok u pozadini glazbeno spajaju sve najbolje od tradicionalne američke glazbe naovamo, Cessna i Munly na mikrofone ispaljuju zasigurno najbizarnije i najduhovitije tekstove o tamnim stranama američke svakodnevnice - o poremećenim ljubavnim pričama, vanzemaljskim otmicama, ubojstvima, kraju svijeta i iskupljenju… I dok Cessna izgleda kao sluđeni svećenik a Munly kao serijski ubojica iz horora, način na koji na sceni iznose sve te priče natjerat će vas na smijeh i ples.

Slim Cessna's Auto Club na ovoj turneji promoviraju osmi i još uvijek aktualni album 'The Commandments According To Slim Cessna's Auto Club' koga je krajem 2016. godine objavio Glitterhouse Records. Prije prelaska na Glitterhouse, bendu je albume objavljivao legendarni Jello Biafra (Dead Kennedys) na svojoj etiketi Alternative Tentacles. Biafra, koji je bendu često znao priključiti kao gost na koncertnim nastupima, opisao je Slim Cessna’s Auto Club kao "country bend koji svira u baru na kraju svijeta".

Uz SCAC večeras u Močvari sviraju i DJ ALAMOSA BILL iz Virovitice te DJ P.L.O.T.Z. iz Samobora. Pentekostalna vjera, krafne i ljuta kantrijana ono su što pogoni ovaj virovitičko-samoborski DJ duo. Kilometražu su stekli na beskrajnim afterima u crnim prerijama Črnomerca, gdje bi svojom country selekcijom u rane jutarnje sate rastjerivali goste lošeg glazbenog ukusa. Prije i poslije koncerta vrte najopskurnije country bisere, s naglaskom na temama kao što su kamioni, droge, alkohol, zatvori i hladnokrvna ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:06