Radio Student

Slušanje ovog radija jedna je od boljih stvari ako želite podržavati neovisne zvučne medije

Zagreb, 081117.
Fakultet politickih znanosti, Lepusiceva.
Novinarska i produkcijska ekipa radia Student koja je osmislila kampanju kojom prikupljaju sredstva za kupnju novog odasiljaca.
 Sandra Simunovic/Cropix
Već sam format u kojem emisiju ne vodi jedna osoba pokazuje da se ne zove bezveze community radijom

Svaki dan od 13 do 14 sati na Radio Studentu probija se "Zvučni zid". Ova emisija, koja ima nekoliko kustosa, proizvodi prasak pomno biranom muzikom iz raznih žanrovskih sfera. Gotovo je garantirano da ćete glazbu koja ovdje svira čuti prvi put. Pjesme, koje idu uz minimalnu popratnu dozu priče, dolaze iz cijeloga svijeta ili su inspirirane nekim udaljenim krajevima. Ima tu svega; eksperimentalne glazbe, italo disca, elektronike, world musica, alternativnog rocka, surferskog rocka, žanrova koji sretno koketiraju s jazzom, drum'n'bassa, reggaea, nekih čudnovatih i nježnih verzija popa... Već sam format u kojem emisiju ne vodi jedna osoba garantira raznolikost i u startu blokira svaku vrstu dosade i monotonije, ali i pokazuje da se Radio Student ne zove bezveze community radijom.


Emisiju je, osim u eteru ili preko streama Radio Studenta, moguće preslušavati i na njihovu Mixcloud kanalu, koji nosi ime same emisije.
Inače, prebacivanje na Radio Student prilikom vožnje u autu ili brisanja prašine po stanu jedna je od najboljih stvari koje možete napraviti ako želite podržavati neovisne i društveno angažirane zvučne medije, a sebi priuštiti izlazak iz okvira. Ovaj je radio osnovan još 1996., a najprije je bio mjesto na kojem su studenti Fakulteta političkih znanosti u praksi isprobavali i testirali mogućnosti radijske opreme.


I danas program većinom stvaraju studenti volonteri, no on je odavno prerastao konotaciju amaterizma koja obično ide uz riječ "student". U ovom slučaju, "student" označava samo svježinu mišljenja, istraživanje novih formata i ideja te - inovaciju. Zato prebacite na 100,5 i poslušajte neku od gotovo 50 emisija koje se svakoga tjedna proizvode na posljednjem katu FPZG-a, a koje usavršavaju već generacije koje su tamo stasale. q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:19