FILM O THE BOSSU

Snima se film o Bruceu Springsteenu. Glavnu će ulogu imati glumac iz svima omiljene serije

Bruce Springsteen

 Amy Sussman/Getty Images Via AFP
‘Nebraska‘, koju je Springsteen snimio početkom osamdesetih godina šesti je studijski album voljenog američkog rockera

Zvijezda serije "The Bear" Jeremy Allen White, u pregovorima je za ulogu legendarnog The Bossa u nadolazećem filmu koji prati proces realizacije albuma "Nebraska" legendarnog glazbenika Brucea Springsteena iz 1982. godine.

Scenarij filma "Deliver Me From Nowhere" filmskog studija 20th Century Studios pisat će Scott Cooper ("Crazy Heart"), koji će film temeljen na knjizi Warrena Zanea i režirati, piše Variety.

"Nebraska", koju je Springsteen snimio početkom osamdesetih godina, nakon uspjeha albuma "The River", šesti je studijski album voljenog američkog rockera, 150. album na listi najvažnijih albuma svih vremena prema izboru časopisa Rolling Stones (2020. godine) te prethodnik iznimno poznatog albuma "Born in the U.S.A." iz 1984. godine.

U realizaciju filma uključit će se, kako Springsteenov dugogodišnji menadžer Jon Landau, tako i sam Springsteen.

"Suradnja s Bruceom Springsteenom, inspirativnim i neusporedivim umjetnikom koji znači toliko tolikim ljudima, čast je koja se ukazuje jednom u životu", komentirao je predsjednik filmskog studija 20th Century Studios David Greenbaum te nadodao: "Izimna autentičnost njegove priče je u dobrim rukama s mojim prijateljem Scottom Cooperom, s kojim, na svoje oduševljenje, ponovno surađujem".

Bruce Springsteen je, tvrdi Landau, oduševljen što je upravo Cooper scenarist i redatelj filma temeljenog na knjizi Warrena Zanesa, a odabirom su zadovoljni i producenti Goldsmith-Vein i Robinson, koji smatraju da jedino Cooper može tu priču preseliti na platno tako "poletno i poetski".

Springsteen je, kao i "Nebraska", priznaje Cooper, na njega i njegov rad imao silan utjecaj.

"Jednom sam pročitao da je ‘Nebraska‘ album koji te dirne do srži. U potpunosti se s time slažem", komentirao je.

"Bruce je preko tema očaja, razočaranja te teškoća Amerikanaca formirao nedostižnu ostavštinu te iscrtao ogoljeni prikaz ljudskoga stanja. A istodobno, kroz tamu probijaju otpornost i nada, koji zrcale nepobjedivi duh. To je Bruce kojeg sam upoznao, zavolio i kojem ću ovim filmom odati počast. Zanesovo pripovijedanje ovoga poglavlja Bruceova života zrelo je za kinematografsku adaptaciju. Ovaj film bi mogao biti transformativno kinematografsko iskustvo koje publici nudi uvid u dušu Brucea Springsteena i univerzalne istine koje nas sve spajaju", zaključio je Cooper.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:43